Kabaču mērce

2005. gada 16. augusts
Foto: Laura Savicka
Pagatavošana
1 min
1. Sagriež sīpolu ne pārāk smalki. Liek pannā cepties līdz brūnumiņam. Sagriež kabaci vidēji lielos gabaliņos - lielāki gabaliņi cepšanas laikā paliks, bet mazāki izjuks un veidos "putriņu". Kabaci cepj kāmēr tas kļūst mīksts un caurspīdīgs (cepšanas ilgumu regulē pats no vēlamās mērces kontistences - vai vēlas kabaču gabaliņus vai viendabīgu mērci). Tālāk viss notiek kā pie parastām mērcēm. Pieliek miltus, samaisa un nedaudz apcepj. Lej lēnām ūdeni kamēr ir iegūts vēlamais mērces šķidrums. Mazliet pavāra uz lēnas uguns. Pieliek sāli, garšvielas, krējumu.
Uz augšu