Kabaču mērce

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 1 kabacis (skat. pēc ēdāju skaita)
  • Eļļa
  • 1 ēdk. milti
  • Sāls
  • 1 ēdk. krējuma

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagriež sīpolu ne pārāk smalki. Liek pannā cepties līdz brūnumiņam. Sagriež kabaci vidēji lielos gabaliņos - lielāki gabaliņi cepšanas laikā paliks, bet mazāki izjuks un veidos "putriņu". Kabaci cepj kāmēr tas kļūst mīksts un caurspīdīgs (cepšanas ilgumu regulē pats no vēlamās mērces kontistences - vai vēlas kabaču gabaliņus vai viendabīgu mērci). Tālāk viss notiek kā pie parastām mērcēm. Pieliek miltus, samaisa un nedaudz apcepj. Lej lēnām ūdeni kamēr ir iegūts vēlamais mērces šķidrums. Mazliet pavāra uz lēnas uguns. Pieliek sāli, garšvielas, krējumu.

Komentāri

Anna 2014. gada 17. februāris 18:02
nevis cepj, bet cep!
Kaitina pareizrakstības kļūdas!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni