"veselības" alus zupa

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 karotes tauku, vislabāk zosu
  • 1 liels burkāns un sīpols
  • 1 liels pētersīlis
  • 1 maza selerija
  • Dažas asās paprikas pākstis
  • Pēc vajadzības smalkie milti
  • Stiprs vistas buljons (no vecas vistas)
  • 1.5 l 12° alus
  • Pēc garšas pipari un sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Lielā kastrolī izkausējam zosu taukus vai sviestu, tam pieliekam notīrītas un gabaliņos sagrieztas saknes, gredzenos sagrieztu papriku un sīpolu un zem vāka apmēram 10 minūtes apcepam. Tad saknes apsijājam ar smalkiem miltiem, apcepam gaiši brūnus un ielejam vistas buljonu. Pēc garšas pieliekam piparus un sāli un vismaz 20 minūtes vārām. Pēc šī laika zupu iekāšam citā katlā, pavārām uz lēnas uguns un pierīvējam gabalu cieta siera - Krkonošos lietoja kazas sieru. "Horčāk". Pastāvīgi maisot ļaujam sieram izkust. Beigās pielejam alu, ļaujam uzvārīties, pēc garšas pieliekam sāli, noņemam no uguns, uzliekam vāku un novietojam siltumā nostāvēties. (Šo zupu vārīja uz Jauno gadu un pasniedza ar ķiploku un zosu taukiem ierīvētu apceptu maizi, tādēļ to sauc "ārstējošā".)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas