Angļu ketčups

Sastāvdaļas

  • 3 kg tomātu (4 buņdžas 850 g tomātu savā sulā)
  • ½ glāze 9% etiķa
  • 3 glāzes cukura
  • 3 ēdk. sāls
  • Tējk. malto sarkano piparu
  • ½ tējk malta ingvera
  • ¼ tējk malta kanēļa
  • ¼ tējk maltu krustnagliņu
  • Liela selerijas sakne (sarīvēt)
  • 6 -8 sīpoli (smalki sagriezt)

Pagatavošana

60 min.
  1. Tomātus sablenderēt un savārīt kopā sīpoliem un selerijas sakni – vārīt 20 minūtes – vēlreiz sablenderēt. Pievienot garšvielas, cukuru, sāli un etiķi – apmaisot vārīt uz nelielas uguns 15-20 minūtes, kamēr mērce bieza. Sekot, lai nepiedeg!
  2. Piezīme – ja vāra no svaigiem tomātiem, tad sākot vārīšanu pievieno 2 litrus ūdens – vārīšana būs ilgāka un būs rūpīgi jāseko lai ūdenim iztvaikojot nezūd mērces garša, it īpaši beigu posmā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi