Zandarts alus mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 zandarts
  • Sāls
  • Etiķis
  • Garšsaknes
  • Smaržīgie pipari
  • Piparu graudi
  • Lauru lapas
  • Alus mērce
  • 1.5 l zandarta buljona
  • 1 liels sīpols
  • 150 g sviesta
  • 50 g smalko miltu
  • 150 g šampinjonu
  • 200 g kaltētas maizes
  • 0.3 l gaišā alus
  • 0.3 l skāba krējuma
  • Maltie pipari
  • Pēc garšas sāls
  • 3 olu dzeltenumi
  • Šķipsna safrāna

Pagatavošana

1 min.
  1. Vislabākā ir zivs, kas sver līdz 1 kg. Notīrītu un izķidātu zivi kopā ar galvu ietinam audekla salvetē un ieliekam kastrolī, kurā to lēni vārām mērenā sālsūdenī ar mazliet etiķa, notīrītām un sagrieztām garšsaknēm, smaržīgiem pipariem, piparu graudiem un lauru lapām. Zandartu pasniedzam ietītu salvetē ar vārītiem kartupeļiem un alus mērci.
  2. Kastrolī izkausējam sviestu un tajā līdz zeltainumam apcepam smalki sagrieztu sīpolu ar smalkiem miltiem. Pielejam buljonu un alu, pieliekam garšvielas, iebiezinām ar sarīvētu maizi un labi savārām. Tad mērci iekāšam kastrolī ar apceptiem sīpoliem, un beigās mērci padarām maigāku ar krējumā iekultiem olu dzeltenumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi