Svaigu kāpostu salāti

Sastāvdaļas

  • 5 kg kāposti
  • 1 kg burkānu
  • 1 kg paprikas (saldo piparu)
  • 250 gr cukura
  • 4 ēdamkarotes sāls
  • 5 litri salātu eļļas
  • 5 litri 9% salātu etiķa

Pagatavošana

1 min.
  1. Kāpostus sasmalcina (saēvelē) analoģiski kā skābēšanai. Burkānus sarīvē uz sakņu rīves skaidiņās. Papriku sagriež salmiņos. Vispirms sajauc kāpostus, burkānus un papriku, tad pievieno sāli, cukuru, etiķi un eļļu. Pēc tam visu uzmanīgi sajauc, navajag saspiest, tikai izcilāt. Tūlīt pilda tīrās burkās. Uzglabā vēsumā. Nav ieteicams ļoti ilgai uzglabāšanai.

Komentāri

Linda 2012. gada 13. oktobris 19:49
Ļoti gardi un atsvaidzinoši salāti. Eļļa var būt parastā ko ikdienā izmantojat, vienīgi neieteiktu saulespuķu, bet parējās derēs. Glabājas ļoti labi un arī ilgi līdz jaunajai ražai noteikti.
vineta.majevska 2009. gada 23. augusts 12:50
Jābūt gardi...noteikti izmēģināšu,.....bet mani mulsina... vārdi SALĀTU EĻLA...un SALĀTU ETIĶIS..:(......vai tad noteikti vajag meklēt šos īpaši salātiem?????

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi