Rupjmaizes sacepums

2005. gada 21. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Sacepums tiek gatavots pīļu pannā uz plīts vai cepeškrāsnī.
2. Minētos produktus kārto kārtās-apakšā iemet margarīna pikučus (daudzumu variē pēc izvēles), tad rupjmaizi, tad ievārījumu, ābolus, cukuru ber pēc paša izvēles, ja salds ievārījums, var arī nelikt, uz āboliem pakaisa kanēli, tad atkal margariinu utt, kamēr panna gandrīz pilna.
3. Tad liek pannu uz uguns, ja liekas, ka par maz šķidruma, uzlej pienu vai ūdeni, lai nedeg klāt.Tad šo miksli cepina vai vāra kādas minūtes 15-20.Kad āboli izjukuši, tad lej klāt iepriekš samaisītu pienu, olas, cukuru, vaniļas cukuru.Šī maisījuma vietā var ļoti labi izmantot vaniļas pudiņa pulvera maisījumu sajauktu ar pienu, bet pienu jāliek mazāk, kā rakstīts uz paciņas.Vaniļas pudinš lieko šķidrumu padara biezu.Sacepumam jābūt tādā biezumā, lai var ēst kopā ar pienu.
4. Atdzesē, un tad arī ēd.:))
5. Sacepums no tēmas, kad nekā diža nav mājās, bet kaut ko gribās, turklāt gala rezultāts ir garšīgs.Sastāvdaļas , protams, var variēt.Šitādu taisa mana vecmāmiņa.Sacepums ikdienas lietošanai, sveetkiem drusku par prastu:)
Uz augšu