Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Tagliatelle ar gaileņu mērci

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • (2 pers.)
  • Apm. ½ litrs svaigas gailenes
  • 1 burkans
  • 4 kaltēti tomati
  • 3 kāti gludie pētersiļi
  • Sviest
  • Apm. 200 ml (vai vairāk) saldais krējums
  • ..250 g tagliatelle (plakanās nūdeles)
  • Parmezāns gabalā
  • Sāls, svaigi malti pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Gailenes sausi notīra (nemazgā!), mazās sēnītes (līdz 1 cm cepurīte) atstāj veselas, līdz 2 cm griež gareniski uz pusēm, lielākas gareniski 4 vai vairāk daļās.
  2. [Lielā katla sāk vārīt ūdeni makaroniem.]
  3. Burkanu nomizo, sagriež vienādos 5mm lielos kubiņos.
  4. Kaltētos tomātus gareniski sagriež 1...1,5 cm platās loksēs, tad 5 mm platos gabaliņos.
  5. Pannā izkausē sviestu, pievieno burkānus, nedaudz apsautē (kamēr burkani nav jēli), pievieno kaltētos tomātus, turpina 1..2 minūtes sautēt.
  6. [Makronu ūdenim jau vajadzētu vārīties. Pievieno sāli. Pēc ražotāja norādēm vāra makaronus.]
  7. Pievieno sēnes, īsi apcep, pievieno saldo kŗējumu, lēni sautē apm. 5 minūtes. Virco ar sāli un pipariem, kad gadrīz gatavs. Smalki sagriež pētersiļus, ½ iemaisa mērcē.
  8. Makaronus kārto pastas (liela dziļā) sķīvī, virsū lej mērci, pārkaisa ar atlikušajiem pētersiļiem.
  9. Ar piemērotu rīvi uzrīvē pa virsu pamezānu plānās šķēlītēs. Ja nav tādas rīves (to sauc par trifeļu ēveli), tad var rīvēt ar skaidiņu rīvi. Rīvēto parmezānu no paciņas neieteiktu lietot! Tad jau labāk bez siera.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu muss ar zemeņu mērci

Rabarberu muss ar zemeņu mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas