Tagliatelle ar gaileņu mērci

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • (2 pers.)
  • Apm. ½ litrs svaigas gailenes
  • 1 burkans
  • 4 kaltēti tomati
  • 3 kāti gludie pētersiļi
  • Sviest
  • Apm. 200 ml (vai vairāk) saldais krējums
  • ..250 g tagliatelle (plakanās nūdeles)
  • Parmezāns gabalā
  • Sāls, svaigi malti pipari

Pagatavošana

20 min.
  1. Gailenes sausi notīra (nemazgā!), mazās sēnītes (līdz 1 cm cepurīte) atstāj veselas, līdz 2 cm griež gareniski uz pusēm, lielākas gareniski 4 vai vairāk daļās.
  2. [Lielā katla sāk vārīt ūdeni makaroniem.]
  3. Burkanu nomizo, sagriež vienādos 5mm lielos kubiņos.
  4. Kaltētos tomātus gareniski sagriež 1...1,5 cm platās loksēs, tad 5 mm platos gabaliņos.
  5. Pannā izkausē sviestu, pievieno burkānus, nedaudz apsautē (kamēr burkani nav jēli), pievieno kaltētos tomātus, turpina 1..2 minūtes sautēt.
  6. [Makronu ūdenim jau vajadzētu vārīties. Pievieno sāli. Pēc ražotāja norādēm vāra makaronus.]
  7. Pievieno sēnes, īsi apcep, pievieno saldo kŗējumu, lēni sautē apm. 5 minūtes. Virco ar sāli un pipariem, kad gadrīz gatavs. Smalki sagriež pētersiļus, ½ iemaisa mērcē.
  8. Makaronus kārto pastas (liela dziļā) sķīvī, virsū lej mērci, pārkaisa ar atlikušajiem pētersiļiem.
  9. Ar piemērotu rīvi uzrīvē pa virsu pamezānu plānās šķēlītēs. Ja nav tādas rīves (to sauc par trifeļu ēveli), tad var rīvēt ar skaidiņu rīvi. Rīvēto parmezānu no paciņas neieteiktu lietot! Tad jau labāk bez siera.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi