Sarkanā zupa

2005. gada 1. jūnijs
Foto: anita apine
Pagatavošana
1 min
1. Vārīt zupu var divos veidos-dārzeņus apcepot(tad būs treknāka)un vārot svaigus dārzeņus(mazāk kaloriju un var ēst kaut visu dienu neuztraucoties par figūru.
2. Tātad dārzeņus sagriež nelielos gabaliņos,liek katlā un aplej ar ūdeni tikai tik daudz ,lai knapi apsegtu tos,klāt pieliekot buljona kubiņus.Kad sāk vārīties,nogriež liesmu maziņu un vāra kamēr dārzeņi mīksti.
3. Sagriež stienīšos cīsiņus vai citu gaļīgo produktu(var nedaudz apcept) un liek katlā pie dārzeņiem,pielej sulu vajadzīgajā daudzumā(citam garšo biezāka,citam-šķidrāka) un pavāra burtiski tikai minūti.Sīki sagriež zaļumus un ieber zupā,samaisa un ļauj ievilkties 5 min.Var pasniegt ar krējumu,bet var ēst arī bez.
4. Ja zupā nav izmantoti cepti produkti,tad ir garšīga arī auksta(nesildīta nākošā dienā).
5. Šo recepti nošpikoju no Zariņa Mikšļa jau dažus gadus atpakaļ un kopš tā laika tā kļuvusi par vienu no iecienītākajām arī ātrās pagatavošanas dēļ.
Uz augšu