Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

"Napoleons" 30 minūtēs

Foto: "Kristīnes virtuve"
Reizēm ir tā, ka kārojas pēc kā salda, bet neko tīkamu mājās neatrodi... Tad nu revidē ledusskapja saturu un mēģini no visa pieejamā šo to samiksēt. Hmm, kaut kur prātā pazib sen redzēta recepte par pavisam vienkāršu Napoleona kūku, un viss nepieciešamais ar tā kā būtu.

Ideāli, ja izdodas kūku vismaz dažas stundas noturēt ledusskapī, tad rezultāts gardāks, jo krēms būs iesūcies mīklas plāksnēs.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu emuāra "Prieks gatavot" autore Kristīne.
Pagatavošana
30 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, režīmā ar ventilatoru. Liek cepties kārtainās mīklas plāksnes (liku tādas pašas sasaldētas) un cep līdz tās ir pilnībā "sapūtušās" un zeltaini brūnas.
Liek atdzesēties.
Foto: "Kristīnes virtuve"
2. Sagatavojam krēmu - sakuļ Maskarponi kopā ar iebiezināto pienu ar cukuru.
Foto: "Kristīnes virtuve"
3. Ņem katru gatavo mīklas kārtu un dala gareniski uz pusēm. Es liku vienā kārtā 3 pusītes un katrā kārtā pa virsu krēmu. Kopā sanāca 4 kārtas. Virspusi un sānus apsmērē ar krēmu.
4. Pāri atlikušās 4 pusītes sadrupina un izdekorē kūku.
Foto: "Kristīnes virtuve"
5. Lai labi garšo!
Foto: "Kristīnes virtuve"
Uz augšu