Cepts putasu

2005. gada 19. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Parasti pērku saldētus putasu bez galvām - var jau arī pirkt ar galvām vai putasu fileju - tad zivis jātīra - jāiztīra "iekšas" (asaka paliek), jānogriež spuras un aste - jebkurā gadījumā tā ir visķēpīgākā šī ēdiena pagatavošanas daļā :) Sīpolus notīra, sagriež ripiņās un pasautē eļļā - man ļoti garšo, ja viņi paliek tikai mīksti un caurspīdīgi - var arī nesautēt, jo kārtojot zivis, sīpoli tāpat paliek mīksti. Zivis apviļā miltos un liek cepties uz diezgan lielas uguns - viens no gatavības noteikšanas faktoriem - zivs paveras vaļā un viegli nāk nost no asakas. Zivis liek kārtām traukā - kārta zivju (jāapber ar sāli), tad sīpoli, tad kečups vai asā tomātu mērce u.t.t. vēlam kārtot, kamēr zivis karstas, tikko no pannas.
Uz augšu