Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepts putasu

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg putasu
  • 500 g sīpolu
  • 1 l kečupa vai asās tomātu mērces
  • Eļļa cepšanai
  • Milti apvārtīšanai sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Parasti pērku saldētus putasu bez galvām - var jau arī pirkt ar galvām vai putasu fileju - tad zivis jātīra - jāiztīra "iekšas" (asaka paliek), jānogriež spuras un aste - jebkurā gadījumā tā ir visķēpīgākā šī ēdiena pagatavošanas daļā :) Sīpolus notīra, sagriež ripiņās un pasautē eļļā - man ļoti garšo, ja viņi paliek tikai mīksti un caurspīdīgi - var arī nesautēt, jo kārtojot zivis, sīpoli tāpat paliek mīksti. Zivis apviļā miltos un liek cepties uz diezgan lielas uguns - viens no gatavības noteikšanas faktoriem - zivs paveras vaļā un viegli nāk nost no asakas. Zivis liek kārtām traukā - kārta zivju (jāapber ar sāli), tad sīpoli, tad kečups vai asā tomātu mērce u.t.t. vēlam kārtot, kamēr zivis karstas, tikko no pannas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābenes bez sāls ziemai

Skābenes bez sāls ziemai

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas