Sākums > Receptes > Konservējumi

Gurķi ar sīpoliem želejā ziemas krājumiem

2022. gada 19. augusts
Foto: Publicitātes
"Receptē sastāvdaļas ir norādītas 1 l burkai, bet es gatavoju uzreiz 10 litra burkas, vai 20 puslitra burkas un visu reizinu ar desmit. Tāpat arī gatavoju tomātus želejā," stāsta receptes un foto autore Mareta Bērziņa-Meirāne, iesakot pārbaudītu un ģimenē iecienītu gurķu ieburkošanas recepti.
Pagatavošana
40 min
1. Burkas izkarsē. Sagatavo gurķus un sīpolus. Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens.
2. Katrā burciņā ber graudu piparus, liek lauru lapu, pamīšus izkārto gurķu ripiņas un sīpolu šķēles.
3. Uzvāra marinādi, liek klāt un iemaisa uzbriedināto želantīnu (tikai neuzvāra kopā ar želantīnu!). Sagatavoto marinādi lej burciņās virs gurķiem un sīpoliem.
4. Uzliek vāciņus (neaizskrūvē) un pasterizē 0,5l burkas 10-12min, 1l burkas 15-20 min 80 grādos.
5. Aizskrūvē vāciņus, burkas atdzesē un uzglabā vēsumā. Veseli ēduši!
Foto: Publicitātes
Uz augšu