Svētdienas rīta ķimeņu bulciņas. Tā burvīgā smarža! "Rauga mīklai ir daudz recepšu - to katra saimniece gatavo citādi. Es pirms gadiem 12 atradu šo recepti un pie tās arī paliku, jo sanāk tiešām gardi pīrāgi un bulciņas, turklāt ir mīksti arī pēc divām dienām," teic receptes un foto autore Juta Āboliņa.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Rauga mīklai
500mlpiens (silts)
2ēd. k.cukura
1šķipsna/ssāls
14gsausais raugs (1 paciņa)
150gsviesta
25geļļas
1kgmiltu
Pildījumam
Sviests
Ķimenes
Sakulta ola pārziešanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
180 min.
Siltam pienam pievieno cukuru, sāli, raugu un samaisa. Noliek malā, lai raugs "atdzīvojas" un "sāk strādāt".
Pa to laiku katliņā izkausē sviestu, pievieno tam eļļu un samaisa.
Tad pienā ar raugu iesijā miltus un mīca. Kad milti gandrīz iemīcīti, pievieno sviesta-eļļas maisījumu un kārtīgi izmīca mīklu.
Apsedz bļodu ar dvieli un liek uz stundu- pusotru siltumā, lai rūgst.
Tad no mīklas saveļ bumbiņas, katrai viducī iespiež sviesta piciņu, apsmērē ar olu, apkaisa ar ķimenēm. Ja vēlas, var pārkaisīt arī ar cukuru.
Cep līdz 230 grādiem sakarsētā krāsnī ~15 minūtes.