Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ābolu pīrāgs ar valriekstiem, medu un kanēli

Ābolu pīrāgs ar valriekstiem, medu un kanēli

FOTO: Veronika Levša

Pasakaini gards ābolu pīrāgs. Olu vietā tika izmantots medus un rezultāts bija ļoti labs - ne par sausu, ne par cietu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 lieli āboli
  • 250 g miltu
  • 150 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 1 ēd. k. medus
  • 75 ml piena
  • Sāls šķipsna/s
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Kanēlis
  • Valrieksti
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Visas sausās sastāvdaļas sajauc kopā (izņemot kanēli).
  2. Tad pielej klāt sviestu, pienu, 1 ēd. k. medus. Visu labi samaisa.
  3. Ābolus nomazgā, nomizo un iztīra. Sagriež vidēja lieluma gabalos. Apber ar kanēli.
  4. 22 cm formas apakšu noklāj ar cepamo papīru apsmērē ar eļļu. Pusi no mīklas ielej formā, tad uzber ābolus un vidēji smalki sakapātus riekstus, tad visu pārējo mīklu virsū.
  5. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 - 40 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 - 40 minūtes. 

Lai labi gar...

    FOTO: Veronika Levša

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurzemes strogonovs

Kurzemes strogonovs

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas