-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
"Tumšā meža" rulete
Recepte un foto:
Kristīne Krivāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Biskvītam:
-
175 g tumšās šokolādes
-
2-3 ēd. k. "Kirsch" - ķiršu brendija (vai parastā brendija)
-
5 olas
-
225 g cukura
-
2 ēd. k. pūdercukura dekorēšanai
- Pildījumam:
-
350 ml saldā krējuma 35 %
-
1-2 ēd. k. brendijs
-
350 g svaigi tumšie ķirši
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
150 min.
-
Izkausē šokolādi ūdens peldē, noliek malā.
-
Ievieto olas un cukuru lielā, karstumizturīgā bļodā un liek ūdens peldē. Maisa kamēr izkūst cukurs.
-
Noņem no peldes un miksē kamēr veidojas krēmīga, bieza masa.
-
Tad pievieno izkausēto šokolādi, kārtīgi samaisa un pievieno brendiju.
-
Masu liek 35x25cm ruletes cepešplātnē, kas ir iesmērēta ar eļļu un ievietots cepamais papīrs.
-
-
Izņem no cepeškrāsns un liek uz pūdercukura pārkaisīta cepamā papīra. Rūpīgi noņem cepešplātni.
-
Biskvītu sarullē iekš cepamā papīra, noliek dzesēties.
-
Saputo saldo krējumu ar brendiju.
-
Kad rulete atdzisusi attin vaļā un iesmērē putukrējumu. Pa virsu saliek ķiršus un uzmanīgi aizrullē ciet.
-
Ieteicams paturēt 1-2 stundas ledusskapī pirms servē.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs