Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Slinkā pupiņ' zupiņ'

Slinkā pupiņ' zupiņ'

FOTO: Roger Spakowski

Man garšo pupiņu zupa.
Latviešu tradicionālā pupiņu zupā ir kūpinātas cūkas ribiņas, pupiņas arī, ne konservētas, bet tās lielās smukās kaltētās un nakti mērcētās pupiņas.
Bet tas paildzinātu pagatavošanas laiku par 1,5- 2 stundām.
Man tam nav laika. Jāpaēd un gulēt jāiet. Piecos jāceļas uz darbu.
Tādēļ mana recepte ir slinkā/ ātrā pupiņ' zupiņa.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • 6 daiviņa/s kartupeļi
  • 3 daiviņa/s burkāni
  • 2 daiviņa/s sīpols
  • 600 g cūkas maltā gaļa
  • 1 daiviņa/s konservēti mīcīti tomāti savā sulā
  • 3 daiviņa/s konservētu pupiņu
  • 1 tējk. sāls
  • 1 pēc garšas mellie, jeb piparu maisījums no dzirnaviņām
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Nomizojam kartupeļus, burkānus un sīpolus.
    Protams, kartupeļi ir seši gabali, burkāni trīs gabali, ne daivas. Sipoli viens/divi.
    Tadas opcijas, mērvienības, kā gabals, vienkārši nav.
    Nomizojam kartupeļus, burkānus un sīpolus. 
Protams, kartup...

    FOTO: Roger Spakowski

  2. Malto gaļu uz sakarsētas pannas, eļļu, protams.
    Un cept, pa laikam apmaisot, līdz vairs nav sarkana.
    Man cūkas maltā gaļa gan bija ap 800 gramiem, daudz. Ar puskilogramu pietiek. Bet, gaļa netraucē.
    Malto gaļu uz sakarsētas pannas, eļļu, protams.
Un cept, pa...

    FOTO: Roger Spakowski

  3. Apmēram šāda.
    Apmēram šāda.

    FOTO: Roger Spakowski

  4. Apcepto gaļu liekam katlā, vārošu ūdeni virsū, pāris laurulapas, vāku virsū. Kad sāk vārīties, karstumu uz minimālo.
    Es ap 20 minūtēm. Gaļu nav iespējams pārsautēt- nekas slikts nebūs, ja arī 40 minūtes sautēsies.
    Apcepto gaļu liekam katlā, vārošu ūdeni virsū, pāris laurula...

    FOTO: Roger Spakowski

  5. 20 minūtes maltā gaļa ir sautējusies? Lauru lapas ārā, atstāt nedrīkst. Rūgtumu radīs.
    Un apceptu sīpolu katlā iekšā. Parasti es lieku vismaz trīs sīpolus, gredzenos sagrieztus, bet šoreiz man bija tikai viens sīpols, aizmirsu nopirkt.
    20 minūtes maltā gaļa ir sautējusies? Lauru lapas ārā, atstā...

    FOTO: Roger Spakowski

  6. Ripiņās sagrieztus burkānus katlā iekšā.
    Pēc minūtēm 10, sagrieztos kartupeļus.
    Ripiņās sagrieztus burkānus katlā iekšā. 
Pēc minūtēm 10, s...

    FOTO: Roger Spakowski

  7. Burkāni un kartupeļi mīksti, apmēram gatavi?
    Tad laiks garšvielām- sāls un pipari.
    Ar to uzmanīgi- pārsālīts ēdiens nav ēdams.
    Tējkarote sāls noteikti, un tad, garšojot pieliec vēl pēc vajadzības.
    Un kapātos/ mīcītos tomātus no bundžas katlā iekšā. Ar visu tomātu sulu.
    Portāla receptēs nav mērvienība "bundža", aizstāju ar daivu- daiva ir viens gabals. Tādēļ to izvēlējos, citas opcijas nebija.
    Burkāni un kartupeļi mīksti, apmēram gatavi?
Tad laiks garš...

    FOTO: Roger Spakowski

  8. Pāris minūtes vārās, tad iekš katla iet pupiņas- trīs bundžas.
    Šķidrums no pupiņām noliets. Citi cilvēki pupiņas vēl noskalo, bet es nē- nolēju šķidrumu un katlā iekšā.
    Pāris minūtes vārās, tad iekš katla iet pupiņas- trīs bundža...

    FOTO: Roger Spakowski

  9. Pārbaude uz sāli. Ja labi, tad labi.
    Katlu uz karstāko režīmu, kad uzvirst, uguni nost. Zupa ir gatava.
    Minutes 20 lai saēdas, tad traukos iekšā, krējuma karoti pa virsu un ēst nost.
    Pārbaude uz sāli. Ja labi, tad labi.
Katlu uz karstāko režī...

    FOTO: Roger Spakowski

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zupiņa ar kūpinātu desiņu un cūkgaļas krūtiņu

Zupiņa ar kūpinātu desiņu un cūkgaļas krūtiņu

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 16. oktobris 16:12 16.10 16:12
Produkti, kas palielina trauksmes sajūtu (3)
Visu ar mēru!

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas