Meringa ābolu kūka

2021. gada 20. janvāris
Foto: Publicitātes
Veselīgā ābolkūka. Gatavota 20 cm kūkas formā.
Padoms: ja šķiet, ka olbaltums par daudz apbrūnē, to droši piesedz no mugurpusītes vai augšas ar cepamo papīru.
Recepte un foto no bloga: Ēdam skaisti
Pagatavošana
90 min
1. Dzeltenumus samīca ar pārejām sastāvdaļām bumbā un noliek ledusskapī uz 20-30min atpūsties.
Saldinātāju daudzumu pielāgo pēc izmantojamā saldinātāja veida, saldinātāji ir domāti - cukurs/stēvija/medus/eritratols.

Var izmantot arī parastos miltus.
2. Ābolus (1 lielu vai 2 mazākus) nomizo, sagriež gabaliņos, bet katliņā, pievieno saldinātāju/vaniļu (dažas lāses), sautē apmēram 7 minūtes (lai gabaliņi kļūst mīksti, bet neizšķīst).
3. Kūkas veidni izklāj ar cepamo papīru. Tajā liek pamatnes mīklu, ar mitru silikona lāpstiņu izlīdzina pa diametru, un uztaisa mazas maliņas, apakšiņu sabaksta ar dakšiņu. Liek 175 grādos cepties apmēram 10 minūtes.
4. Kad pamatne izcepusies, mazliet atdzesē, izkārto tajā ābolu masu.
5. Cepeškrāsnī grādus samazina uz 140!
6. Uzputo olbaltumus ar šķipsniņu sāls un citrona sulu. Pakāpeniski ieputo saldinātāju. Kad putas ir stingras, ieputo kukurūzas cieti un puto vēl kādas 5-7 minūtes, līdz masa ir bieza un elastīga.
7. Sagatavoto olbaltumu kārto uz kūkas un liek cepeškrāsnī 140 grādos uz aptuveni 45 minūtes.
8. Pasniedzot mazliet var nodekorēt un našķēties jau ar siltu!

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu