Sākums > Receptes > Deserti

Ķirbīgie zefīri

2020. gada 11. oktobris
Foto: Publicitātes
Gaisīgi, viegli un maigi kā mākonīši! Ķirbja zefīru gatavošana būs lielisks veids kā uzlabot savas iemaņas virtuvē - precizitāte un pacietība būs tavs sabiedrotais.
Recepte un foto no bloga: Ēdam skaisti
Pagatavošana
60 min
1. Bļodā vai miksertraukā liek abus biezeņus.
2. Katliņā ieber 150 g cukura un 75 ml ūdens. Atlikušos 50 g cukura sajauc mazā glāzītē ar agaru (Rapunzel).
3. Bļodā sāk kult biezeni, pēc aptuveni 2 minūšu kulšanas, pievieno olbaltumu un turpina kult.
4. Paralēli katliņu ar cukuru liek uz uguns un lēnam sāk sildīt. Pēc nepilnas minūtes sildīšanas pievieno cukura/agara maisījumu un turpina lēnam karsēt tik ilgi, kamēr paceļot putojamo slotiņu vai karotīti, masa ir tādā stadijā, ka no slotiņas stiepjas tādi kā mazi matu pavedieni.
5. Paralēli sīrupa gatavošanai, visu laiku putotais biezenis ar olbaltumu jau būs gaisīgā, izkusuša zefīra konsistencē.
6. Tagad, turpinot putot ievārījumu, lēnam gar maliņu klāt lej sīrupu un turpina kult vēl aptuveni 5 minūtes. Pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu.
7. Kad masa ir kārtīgi saputota, liek to konditorejas tūtā ar uzgali un uz izklāta cepamā papīra spiež zefīru formiņas.
8. Zefīri būs gatavi aptuveni pēc 30 minūtēm atpūtas, tad tos pārkaisa ar pūdercukuru un salipina kopā pusītes.
9. Turot zefīru rokā, tos apgroza un vēl kārtīgi nokaisa ar pūdercukuru.
Foto: Receptes.lv
10. Zefīrus kārto kāda skaistā traukā un izbauda!

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
11. Padomi:
❗️ izmantojam agaru Rapunzel (kur pirkt, meklējiet google) ar to tiešām sanāks īstā konsistence.
❗️❗️biezeni var pagatavot kādu vien vēlaties, bet tam jābūt pabiezam - kad gatavojat biezeni, vienmēr tvaicējat, cik ilgi iespējams, lai liekais ūdens iztvaiko.
❗️❗️❗️zefīrs ir tikai svētku ēdiens, nevis paredzēts ikdienas kafiju pauzēm.
Lai pašiem mājas būtu vieglāk pagatavot zefīru, iesaku apmeklēt kādu meistarklasi, vai vismaz pameklēt YouTube kādu video, kur redzams process.
Foto: Receptes.lv
Uz augšu