Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepetis ar dārzeņiem Anša Klintsona gaumē

2019. gada 4. decembris
Foto: Receptes.lv
Ansis Klintsons atsaucoties mūsu aicinājumam nodemonstrēt savas kulinārās prasmes, izvēlējās pagatavot gaļas cepeti. “Tas ir tas, ko es patiesībā ikdienā daru – gatavoju gaļu. Recepte ir feina un vienkārša un, galvenais, ka garšo manai ģimenei.”
Recepte tapusi sadarbībā ar Bonduelle.
Apmaksāta publikācija
Pagatavošana
135 min
1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
Foto: Receptes.lv
2. Gaļu iegriež tā, lai var atvērt kā grāmatu.
Foto: Receptes.lv
3. Aber ar sāli un pipariem ierīvē.
Foto: Receptes.lv
4. Tad bagātīgi apber ar Chili Con Carne Spice un ierīvē, lai garšviela ieskauj gaļu no visām pusēm.
Foto: Receptes.lv
5. Pa virsu liek vidēja lieluma burkānus, sagrieztus četrās daļās.
Foto: Receptes.lv
6. Starp burkāniem saliek arī ķiploku daiviņas.
Foto: Receptes.lv
7. Cepeša "grāmatu" aizver, kārtīgi nosien ar diegu.
Foto: Receptes.lv
8. Liek cepšanai paredzētā maisā.
Foto: Receptes.lv
9. Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepškrāsnī un cep aptuveni 2 stundas.
10. Kad gaļa gatava, to ņem āra no krāsns. Atbrīvo no maisa. Uzmanīgi! Tajā sakrājies karsts tvaiks. Ļauj gaļai atpūsties.
Foto: Receptes.lv
11. Pirms pasniegšanas griež šķēlēs.
Foto: Receptes.lv
12. Kamēr gatavojas cepetis, sagatavo piedevas: dārzeņus.
13. Smalki sakapā čili piparu.
Foto: Receptes.lv
14. To pašu izdara arī ar ķiploku.
Foto: Receptes.lv
15. Garšaugus liek sakarsētā pannā kopā ar sviestu.
Foto: Receptes.lv
16. Pievieno saldētos dārzeņus un garšvielas.
Foto: Receptes.lv
17. Cep aptuveni 7 minūtes.
Foto: Receptes.lv
18. Pasniedz gardo cepeti kopā ar dārzeņiem.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu