Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Drumstalkūka ar biezpienu un āboliem

2019. gada 12. novembris
Foto: Kristine Berga
Pagatavošana
150 min
1. Gatavo pamatni. Olas dzeltenumus sakuļ kopā ar pūdercukuru, sodu un sviestu, līdz izveidojas viendabīga masa. Ja vēlamies, var pievienot arī šķipsniņu sāli. Tad pievieno miltus un iemaisa masā. Iesmērē pamatni ar sviestu un ieklāj pamatnes mīklu formā, kā redzams bildē.
Foto: Kristine Berga
2. Gatavo pildījumu. Biezpienu, olas, vaniļas un parasto cukuru sakuļ viendabīgā krēmā. Iepilda iekšā formā.
Foto: Kristine Berga
3. Sarīvē ābolus un pilda formā virs biezpiena kārtas. Pārkaisa ar kanēli un pavisam nedaudz cukura.
Foto: Kristine Berga
4. Pēdējā kārta - drumstalas.
Miltus, cukuru, sviestu un cepamo pulveri jauc kopā, un mīcot mīklu veidosies drumstalas. Tās pārkaisa pāri āboliem.

Foto: Kristine Berga
5. Liek cepeškrāsnī uz 200 grādiem un cep vienu stundu.

Lai labi garšo!
Foto: Kristine Berga
Uz augšu