"Mier'laiku" sēnītes un vāverītes

Lepojos ar šo KĀRUMU!
Manā ģimenē ar šīm sēnītēm un vāverītēm našķojamies vairāk kā 40 gadus. Ļoti patīk bērniem un ne tikai...
Šādas pannas vēl joprojām ir nopērkamas Lietuvā tirgū un dažos privātos veikalos.
Izcils našķis!
Lai izdodas!

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 200 g sviests
  • 1 glāze/s cukurs
  • 3 olas
  • 50 ml rums vai konjaks
  • 500 g milti (pēc vajadzības)
  • 5 g soda
  • 1 ēd. k. etiķis
  • Garšvielas, šķispsniņa sāls

Pagatavošana

120 min.
  1. Istabas temperatūras sviestu puto ar cukuru. Pa vienai pakāpeniski pievieno olas, turpina putot.
    Istabas temperatūras sviestu puto ar cukuru. Pa vienai pakāp...
  2. Pievieno garšvielas (vaniļu, citrona miziņu, kas nu kuram ir vai garšo), sāli, turpina putot līdz cukurs pilnībā izkusis. Pielej rumu un kārtīgi izmaisa.
  3. Pieber nedaudz miltus, izmaisa. Masā ieber tējkaroti sodu bez kaudzes un aplej ar vienu ēd.k. etiķa, pagaida kad izreaģē, samaisa. Piejauc daļu miltu, izmaisa. Sākumā mīca ar karoti, nobeidz ar rokām.
    Uzmanību!
    Mīklu stingru nesamīca, bet tā lai nelīp pie rokām un beigās bļoda ir tīra. Ja būs pa mīkstu, pie cepšanas sviests iztecēs no pannas, ja par cietu-nebūs īstā garša.
    MILTUS PIEVIENO PAKĀPENISKI, lai var kontrolēt mīklas konsistenci un arī-jo vairāk izmīca, jo labāk.
    Pieber nedaudz miltus, izmaisa. Masā ieber tējkaroti sodu be...
  4. Mīkliņu kādu pus stundu atpūtina, lai sadraudzējas garšas un uzbriest milti.
  5. Pannu pirms lietošanas uzsilda uz mērenas uguns. Cep uz lēnas uguns, ik pa brīdim apgrozot no vienas puses un otru.
    Pannu pirms lietošanas uzsilda uz mērenas uguns. Cep uz lēna...
  6. Kad izceptas, pagaida lai nedaudz atdziest.
    Kad izceptas, pagaida lai nedaudz atdziest.
  7. Uzmanīgi noloba liekās maliņas un kārto traukā.
    Uzmanīgi noloba liekās maliņas un kārto traukā.
  8. Lai izdodas un labi garšo!
    Lai izdodas un labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi