Kāpostu lazanja

2019. gada 4. novembris
Vieglākas, krēmīgākas lazanjas versija, kurā makaronu vietā tiek izmantots kāposts. Maigais Rikota siera krēms ir lieliski piemērots liesai liellopu gaļai, savukārt bazilika aromāts bagātina šī ēdiena garšu.
Apmaksāta publikācija
Pagatavošana
70 min
1. Vispirms sagatavo gaļas, siera slāņus, pēc tam veido lazanjas slāņus nodalot tos ar kāpostu lapām.
2. Kāpostu pārlej ar karstu ūdeni, lai tas kļūtu mīksts un vēlāk būtu vieglāk izklāt lazanjas slāņus. Ja izmanto ziemas kāpostu, var nedaudz to pavārīt. Kāpostu lapas tikai nedaudz ir jāpadara mīkstākas, bet ne pilnībā jāizvāra. Izgriež kāposta lapas serdes biezo daļu, tā kāposta slāņi būs vienādāki.
3. Lielā pannā uzkarsē eļļu, ieber smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, apcep uz mērenas uguns, līdz sīpols kļūs mīksts.
4. Pievieno maltu liellopu gaļu un apcep, aktīvi maisot ar lāpstiņu, lai neveidotos saķērušies lieli gabali un no gaļas izgarotu šķidrums.
5. Pielej konservētus smalcinātus tomātus un balzamiko etiķi. Pasautē uz nelielas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz mērce sabiezēs. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, tāpat smalcinātas bazilika lapiņas (vai kaltētu baziliku).
6. Citā traukā samaisa Rikota sieru, olas un rīvētu cieto sieru.
7. Cepšanas trauku (izmanto stikla vai keramisku, apaļu 24 cm diametrā vai taisnstūra aptuveni 24x16 cm trauku) ieziež ar eļļu.
8. Ieklāj kāpostu lapas, tad uzklāj gaļas mērces slāni, pēc tam izkārto Rikota siera slāni, pārber ar smalcinātu Mocarella sieru. Veido vairākus šādus slāņus. Slāņojumu ieteicams beigt ar Rikota siera slāni, kas apkaisīts ar smalcinātu Mocarella sieru.
9. Cep līdz 180 C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25-30 minūtes.
10. Kad lazanja būs izcepusies, vispirms ļauj tai nedaudz atdzist (aptuveni 10 minūtes) – tā to būs vieglāk sadalīt porcijās, ēdiens būs stingrāks.
11. Pasniedzot ēdienu, var tam pa virsu uzlikt svaiga bazilika lapiņas.
Šādu lazanju var pasniegt ar vārītiem kartupeļiem vai svaigu dārzeņu salātiem.

Labu apetīti!
Foto: FRANKE
Uz augšu