Tomātu - bekona krēmzupa ar sinepju putukrējumu

Kolekcijas: Fotorecepšu
Viegli pagatavojams zupinieks ar "odziņu".
Receptes autors: Cigors7

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 1 lielā bundža tomātu savā sulā
  • 0.5 l saldā krējuma (35-38%)
  • 3 tējk. olīveļļas
  • 2-3 ēd. k. brūnā cukura
  • 1 saišķis selerijas kātu
  • 1 tējk. Dižonas vai franču sinepes
  • 3-4 sarkanie vai šalotes sīpoli
  • 1 citrons
  • 1 neliels ķiploks
  • Kaperu ogas
  • 0.5 kg žāvētas pavēderes (bekons)
  • 1 tējk. timiāna
  • Vistas buljons svaigs vai kubiņos
  • Ciabbatas maizes kukulis
  • Salātu mix maisījums
  • Tabasko mērce (nav obligāti)
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

90 min.
  1. Sagatavo nepieciešamos produktus.
    Sagatavo nepieciešamos produktus.
  2. Ciabatu liek saldētavā.
    Ciabatu liek saldētavā.
  3. Krējumu un putojamo trauku liek ledusskapī vismaz uz pusstundu, jo auksts trauks un krējums dos garantiju, ka to varēs saputot putukrējumā! Un atceries, jo svaigāks saldais krējums, jo grūtāk būs uzputot, tālab ar tās pašas dienas izdošanas termiņu var viss arī nesanākt!
    Krējumu un putojamo trauku liek ledusskapī vismaz uz pusstun...
  4. Bekonu sagriež plānās strēmelītēs cepšanai. Izmanto ~1/4 no visas gaļas. Šis solis ir daļa no dekorācijas. Ir atkal varianti, ka var bekonu šķēlītēs sagriezt.

    Bekonu cep 10 minūtes 180C, pēc cepšanas notecina liekās taukvielas
    Bekonu sagriež plānās strēmelītēs cepšanai. Izmanto ~1/4 no...
  5. Pārējo sagriež nelielos kubiņos. Šeit nav svarīga sagriešanas precezitāte, jo zupa tiks samalta blenderī.
    Pārējo sagriež nelielos kubiņos. Šeit nav svarīga sagriešana...
  6. Ķiplokus var viegli saspiest.
    Ķiplokus var viegli saspiest.
  7. Sākumā viegli apcep gaļu, bet bez taukvielām, jo sivēns tā trekns!
    Sākumā viegli apcep gaļu, bet bez taukvielām, jo sivēns tā t...
  8. Būs varen smeķīgs buljons. Nepatīk man tie buljona kubiņi, uzvārīju pats savu buljonu: Liek aukstā ūdenī 0,5kg vistu kaulus un 1l ūdens, uzvāra, nosmeļ putas, var pievienot burkānu/ sīpolu un ~1h uz lēnas uguns karsē.

    Tik šo soli jādara pašā sākumā!
    Būs varen smeķīgs buljons. Nepatīk man tie buljona kubiņi, u...
  9. Bekons viegli apcepies, liek klāt dārzeņus, pievienotos sīpolus jāskatās, lai būtu apcepušies, savādāk garša nebūs laba!
    Bekons viegli apcepies, liek klāt dārzeņus, pievienotos sīpo...
  10. Pievieno olīveļļu, aptuveni 3 tējkarotes.
    Pievieno olīveļļu, aptuveni 3 tējkarotes.
  11. Pievieno timiānu.
    Pievieno timiānu.
  12. Pārlej ar buljonu.
    Pārlej ar buljonu.
  13. Tomātus no bundžas pievieno ar visu suliņu.
    Tomātus no bundžas pievieno ar visu suliņu.
  14. Vāra uz lēnas liesmas ~40 minūtes.
    Vāra uz lēnas liesmas ~40 minūtes.
  15. Pa to laiku ņēm no saldētavas ārā sasalušo maizi, un plāni plāni sagriež ~8 škēlītes, pārējo maizi pasniegs pie zupas
    Pa to laiku ņēm no saldētavas ārā sasalušo maizi, un plāni p...
  16. Ik pa brīdim zupai nosmeļ putas.
    Ik pa brīdim zupai nosmeļ putas.
  17. Uz tostiem pievieno kaperus, sagrieztus un cep 200C ~2-3 minūtes, bet nepārcep brūnas!!!
    Uz tostiem pievieno kaperus, sagrieztus un cep 200C ~2-3 min...
  18. Atdzesētajā traukā lej saldkrējumu, pievieno citronu sulu, sāli un sinepes, tad lēni puto un garšo - jābūt jūtamam: skābens-sinepe-sāļs. Atceries, ka putukrējumu var sakult arī sviestā, tā kā nevajadzētu pārcenties ar putošanu, bet tam jābūt stingram!
    Atdzesētajā traukā lej saldkrējumu, pievieno citronu sulu, s...
  19. Lūk, šādi izskatās mana dekorācija zupai, variācijas var būt dažādas, protams.
    Lūk, šādi izskatās mana dekorācija zupai, variācijas var būt...
  20. Kad zupa savārījusies, met iekš blendera.
    Kad zupa savārījusies, met iekš blendera.
  21. Kārtīgi sablendē.
    Kārtīgi sablendē.
  22. Zupu izberž caur sietu, jo tad zupa būs maigāka, nebūs visādu sēklu un tomātu paliekas.
    Zupu izberž caur sietu, jo tad zupa būs maigāka, nebūs visād...
  23. Lej katlā, karsē, pievieno ~100 ml krējuma.
    Lej katlā, karsē, pievieno ~100 ml krējuma.
  24. Neaizmirst cukuru! Tad zupu karsē uz lēnas uguns, lai drusku sabiezē. Sākumā var šķist, ka krējums visu garšu izbojājis, bet pakarsējot ~10 minūtes viedoklis būs savādāks.
    Neaizmirst cukuru! Tad zupu karsē uz lēnas uguns, lai drusku...
  25. Neilgi pirms pasniegšanas var uzsildīt Ciabbatu krāsnī un pasniegt pie zupenieka.
    Neilgi pirms pasniegšanas var uzsildīt Ciabbatu krāsnī un pa...
  26. Piebildīšu, ka pāris piles Tabasko mērces būtu pašā laikā!

    Lai veicas gatavošanā!
    Piebildīšu, ka pāris piles Tabasko mērces būtu pašā laikā!...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi