Sākums > Receptes > Zupas

Tomātu - bekona krēmzupa ar sinepju putukrējumu

2019. gada 11. septembris
Foto: Spoki.lv
Viegli pagatavojams zupinieks ar "odziņu".
Receptes autors: Cigors7
Pagatavošana
90 min
1. Sagatavo nepieciešamos produktus.
Foto: Spoki.lv
2. Ciabatu liek saldētavā.
Foto: Spoki.lv
3. Krējumu un putojamo trauku liek ledusskapī vismaz uz pusstundu, jo auksts trauks un krējums dos garantiju, ka to varēs saputot putukrējumā! Un atceries, jo svaigāks saldais krējums, jo grūtāk būs uzputot, tālab ar tās pašas dienas izdošanas termiņu var viss arī nesanākt!
Foto: Spoki.lv
4. Bekonu sagriež plānās strēmelītēs cepšanai. Izmanto ~1/4 no visas gaļas. Šis solis ir daļa no dekorācijas. Ir atkal varianti, ka var bekonu šķēlītēs sagriezt.

Bekonu cep 10 minūtes 180C, pēc cepšanas notecina liekās taukvielas
Foto: Spoki.lv
5. Pārējo sagriež nelielos kubiņos. Šeit nav svarīga sagriešanas precezitāte, jo zupa tiks samalta blenderī.
Foto: Spoki.lv
6. Ķiplokus var viegli saspiest.
Foto: Spoki.lv
7. Sākumā viegli apcep gaļu, bet bez taukvielām, jo sivēns tā trekns!
Foto: Spoki.lv
8. Būs varen smeķīgs buljons. Nepatīk man tie buljona kubiņi, uzvārīju pats savu buljonu: Liek aukstā ūdenī 0,5kg vistu kaulus un 1l ūdens, uzvāra, nosmeļ putas, var pievienot burkānu/ sīpolu un ~1h uz lēnas uguns karsē.

Tik šo soli jādara pašā sākumā!
Foto: Spoki.lv
9. Bekons viegli apcepies, liek klāt dārzeņus, pievienotos sīpolus jāskatās, lai būtu apcepušies, savādāk garša nebūs laba!
Foto: Spoki.lv
10. Pievieno olīveļļu, aptuveni 3 tējkarotes.
Foto: Spoki.lv
11. Pievieno timiānu.
Foto: Spoki.lv
12. Pārlej ar buljonu.
Foto: Spoki.lv
13. Tomātus no bundžas pievieno ar visu suliņu.
Foto: Spoki.lv
14. Vāra uz lēnas liesmas ~40 minūtes.
Foto: Spoki.lv
15. Pa to laiku ņēm no saldētavas ārā sasalušo maizi, un plāni plāni sagriež ~8 škēlītes, pārējo maizi pasniegs pie zupas
Foto: Spoki.lv
16. Ik pa brīdim zupai nosmeļ putas.
Foto: Spoki.lv
17. Uz tostiem pievieno kaperus, sagrieztus un cep 200C ~2-3 minūtes, bet nepārcep brūnas!!!
Foto: Spoki.lv
18. Atdzesētajā traukā lej saldkrējumu, pievieno citronu sulu, sāli un sinepes, tad lēni puto un garšo - jābūt jūtamam: skābens-sinepe-sāļs. Atceries, ka putukrējumu var sakult arī sviestā, tā kā nevajadzētu pārcenties ar putošanu, bet tam jābūt stingram!
Foto: Spoki.lv
19. Lūk, šādi izskatās mana dekorācija zupai, variācijas var būt dažādas, protams.
Foto: Spoki.lv
20. Kad zupa savārījusies, met iekš blendera.
Foto: Spoki.lv
21. Kārtīgi sablendē.
Foto: Spoki.lv
22. Zupu izberž caur sietu, jo tad zupa būs maigāka, nebūs visādu sēklu un tomātu paliekas.
Foto: Spoki.lv
23. Lej katlā, karsē, pievieno ~100 ml krējuma.
Foto: Spoki.lv
24. Neaizmirst cukuru! Tad zupu karsē uz lēnas uguns, lai drusku sabiezē. Sākumā var šķist, ka krējums visu garšu izbojājis, bet pakarsējot ~10 minūtes viedoklis būs savādāks.
Foto: Spoki.lv
25. Neilgi pirms pasniegšanas var uzsildīt Ciabbatu krāsnī un pasniegt pie zupenieka.
Foto: Spoki.lv
26. Piebildīšu, ka pāris piles Tabasko mērces būtu pašā laikā!

Lai veicas gatavošanā!
Foto: Spoki.lv
Uz augšu