Sākums > Receptes > Uzkodas

Līdakas ikri maizītēm

2019. gada 13. maijs
Foto: Virtuve diviem
Tā nu sanācis, ka tika noķerta diezgan iespaidīga lieluma līdaka. Tā kā līdaka bija pilna ar ikriem, tad tai vajadzēja atdot pienācīgu godu un man necēlās roka ikrus tā vienkārši izcept.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
50 min
1. Izņem ikrus no līdakas. Pārgriež ikru plēvi gareniski pušu un ar naža neaso pusi noslaucam ikrus - atbrīvo ikrus no plēves. Lai arī ikri ir atbrīvoti no ārējās plēves, tie kopā vēl saistās ar iekšējām plēvītēm. Lai no tām atbrīvotos, ikri jākuļ ar dakšiņu, kamēr tie ir atsevišķi paši par sevi.
Foto: Virtuve diviem
2. Tālāk ikri kārtīgi jāskalo aukstā, tekošā ūdenī, kamēr pazūd duļķes.
3. Pagatavo sālījumu. Ņem glāzi ūdens, pievieno trīs ēdamkarotes sāls un maisot izkausē. Kad sāls izkususi, pārlej ikrus ar sālsūdeni. Notur sālsūdenī 15 minūtes.
4. Tagad ir pats noslēpumainākais pasākums šajā receptē. Visi ikri ļoti labi jānosusina no liekā mitruma. Es izmantoju roku dvieļus. Ikrus lejam sietā un sitam pret rokas dvieļiem, tā izsit lieko mitrumu.
5. Kad liekais mitrums nosusināts, ikriem pievieno augu eļļu un kārtīgi to iemaisa ikros.
Foto: Virtuve diviem
6. It kā pēc 5 minūtēm var baudīt ikru maizītes, bet patiesībā ikri vēl briest un nogatavojās. Tas ilgst apmēram pāris dienas, citi saka, ka nepieciešams vēl ilgāks laiks.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu