Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Līdakas ikri maizītēm

Līdakas ikri maizītēm

FOTO: Virtuve diviem

Tā nu sanācis, ka tika noķerta diezgan iespaidīga lieluma līdaka. Tā kā līdaka bija pilna ar ikriem, tad tai vajadzēja atdot pienācīgu godu un man necēlās roka ikrus tā vienkārši izcept.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 700 g līdakas ikru
  • 0.5 l ūdens
  • 3 ēd. k. sāls
  • 60 g augu eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Izņem ikrus no līdakas. Pārgriež ikru plēvi gareniski pušu un ar naža neaso pusi noslaucam ikrus - atbrīvo ikrus no plēves. Lai arī ikri ir atbrīvoti no ārējās plēves, tie kopā vēl saistās ar iekšējām plēvītēm. Lai no tām atbrīvotos, ikri jākuļ ar dakšiņu, kamēr tie ir atsevišķi paši par sevi.
    Izņem ikrus no līdakas. Pārgriež ikru plēvi gareniski pušu u...

    FOTO: Virtuve diviem

  2. Tālāk ikri kārtīgi jāskalo aukstā, tekošā ūdenī, kamēr pazūd duļķes.
  3. Pagatavo sālījumu. Ņem glāzi ūdens, pievieno trīs ēdamkarotes sāls un maisot izkausē. Kad sāls izkususi, pārlej ikrus ar sālsūdeni. Notur sālsūdenī 15 minūtes.
  4. Tagad ir pats noslēpumainākais pasākums šajā receptē. Visi ikri ļoti labi jānosusina no liekā mitruma. Es izmantoju roku dvieļus. Ikrus lejam sietā un sitam pret rokas dvieļiem, tā izsit lieko mitrumu.
  5. Kad liekais mitrums nosusināts, ikriem pievieno augu eļļu un kārtīgi to iemaisa ikros.
    Kad liekais mitrums nosusināts, ikriem pievieno augu eļļu un...

    FOTO: Virtuve diviem

  6. It kā pēc 5 minūtēm var baudīt ikru maizītes, bet patiesībā ikri vēl briest un nogatavojās. Tas ilgst apmēram pāris dienas, citi saka, ka nepieciešams vēl ilgāks laiks.

    Lai labi garšo!
    It kā pēc 5 minūtēm var baudīt ikru maizītes, bet patiesībā...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas