Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kabaču sacepums ar karamelizētiem sīpoliem

Foto: Virtuve diviem
Ļoti krāsains un dažādām garšām bagāts ēdiens. Šeit galveno lomu spēlē karamelizētie sīpoli, bet visu pārējo varat pievienot pēc savas patikšanas un iespējām.
Tādas īpaši precīzas proporcijas šai receptei nav - tās vairāk atkarīgas no ēdāju daudzuma un cepamtrauka formas.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
100 min
1. Sīpolus sagriež gredzenos un tad uz pusēm, liek katliņā, uzlej pāris ēdamkarotes. ūdeni, uzliek vāku un sautē uz vidējas uguns kādas 20 minūtes, lai samazinās apjoms un paliek mīksti, ja vajag apmaisa.
2. Noņem vāku, palielina uguni, pievieno sviestu, sāli un samaisa.
3. Tad pieliek 1 tējkaroti cukura, samaisa un tā apcep sīpolus 10 minūtes, tad pievieno 1 ēd.k. vīna etiķa, vēl nedaudz pasautē. Sīpoliem jākļūst spīdīgiem un mīkstiem. Šādi sagatavotus sīpolus ledusskapī var uzglabāt 5 dienas.
4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
5. Cepšanai paredzēto formu iesmērē ar ķiplokiem, sviesta piciņām, noklāj arkaramelizēto sīpolu kārtu 2 cm biezumā. Virsū liek sarīvēta siera kārtu.
6. Tad rindās kārto nedaudz apceptu kabaču ripiņas, tomātu ripiņas, apceptu bekonu, pēc vajadzības uzber sāli un piparus.
Foto: Virtuve diviem
7. Cep 190 grādos 20 minūtes.
8. Izņem no krāsns,apkaisa ar rīvētu parmezāna sieru un vēl cep cepeškrāsnī 20 minūtes.
Foto: Virtuve diviem
9. Gatavu sacepumu var apliet ar bazilika eļļu vai pārkaisīt ar pētersīļu lapiņām.

Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu