Kabaču sacepums ar karamelizētiem sīpoliem

Ļoti krāsains un dažādām garšām bagāts ēdiens. Šeit galveno lomu spēlē karamelizētie sīpoli, bet visu pārējo varat pievienot pēc savas patikšanas un iespējām.
Tādas īpaši precīzas proporcijas šai receptei nav - tās vairāk atkarīgas no ēdāju daudzuma un cepamtrauka formas.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • Kabači ripiņās (5-7 mm)
  • Tomāti ripiņās (5-7 mm)
  • Bekona šķēles (nav obligāti)
  • 100-150 g rīvēta siera
  • Rīvēts parmezāns (nav obligāti)
  • Ķiploka daiviņa (nav obligāti)
  • Bazilika eļļa (olīveļļu sablenderē ar svaigām bazilika lapiņām)
  • Sāls, pipari
  • Pētersīļa lapiņas
  • Karamelizētajiem sīpoliem:
  • 0.5 kg sīpolu (var izmantot arī violetos sīpolus)
  • 3 ēd. k. ūdens
  • 1-2 tējk. cukura
  • 1 ēd. k. vīna etiķa
  • 1 ēd. k. sviesta
  • Sāls,pipari

Pagatavošana

100 min.
  1. Sīpolus sagriež gredzenos un tad uz pusēm, liek katliņā, uzlej pāris ēdamkarotes. ūdeni, uzliek vāku un sautē uz vidējas uguns kādas 20 minūtes, lai samazinās apjoms un paliek mīksti, ja vajag apmaisa.
  2. Noņem vāku, palielina uguni, pievieno sviestu, sāli un samaisa.
  3. Tad pieliek 1 tējkaroti cukura, samaisa un tā apcep sīpolus 10 minūtes, tad pievieno 1 ēd.k. vīna etiķa, vēl nedaudz pasautē. Sīpoliem jākļūst spīdīgiem un mīkstiem. Šādi sagatavotus sīpolus ledusskapī var uzglabāt 5 dienas.
  4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
  5. Cepšanai paredzēto formu iesmērē ar ķiplokiem, sviesta piciņām, noklāj arkaramelizēto sīpolu kārtu 2 cm biezumā. Virsū liek sarīvēta siera kārtu.
  6. Tad rindās kārto nedaudz apceptu kabaču ripiņas, tomātu ripiņas, apceptu bekonu, pēc vajadzības uzber sāli un piparus.
    Tad rindās kārto nedaudz apceptu kabaču ripiņas, tomātu ripi...
  7. Cep 190 grādos 20 minūtes.
  8. Izņem no krāsns,apkaisa ar rīvētu parmezāna sieru un vēl cep cepeškrāsnī 20 minūtes.
    Izņem no krāsns,apkaisa ar rīvētu parmezāna sieru un vēl cep...
  9. Gatavu sacepumu var apliet ar bazilika eļļu vai pārkaisīt ar pētersīļu lapiņām.

    Labu apetīti!
    Gatavu sacepumu var apliet ar bazilika eļļu vai pārkaisīt ar...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni