Sākums > Receptes > Uzkodas

Skumbrija savā sulā

2019. gada 21. februāris
Foto: Virtuve diviem
Citiem ir viena diena nedēļā zivju diena, mums citreiz sanāk viena zivju nedēļa mēnesī. Reti, bet labi. Pagatavoto zivi lieto uz maizītēm vai gatavo zivs salātus, vai ēd tāpat.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
80 min
1. Stāsts ir pavisam vienkāršs, lieto 500 ml burciņas un uz katru burciņu vajag vienu vidēju skumbriju. Sagriež iztīrītas, nomazgātas skumbrijas apmēram 3 cm gabaliņos.
2. Sagriež sīpolus, sarīvē burkānus uz rupjās rīves.
3. Katrā burkā ieliek pa mazai lauru lapai, ieber piparu graudus (4 gab.) un pa vienam smaržīgam piparam.
4. Uz tiem kārto kārtām dārzeņus un zivs gabalus. Presēt neko nevajag.
5. Beigās katrā burkā ieber šķipsnu sāls un tik pat daudz cukura, virsū uzlej pa vienai ēd.k. augu eļļas. Katrai burkai vāka vietā uzliek gabalu folijas.
Foto: Virtuve diviem
6. Visu liek aukstā cepeškrāsnī, kuru uzsild līdz 180 grādiem un tādā temperatūrā viss gatavojas vienu stundu. Var lietot uzreiz siltu, var atdzesēt.

Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu