Cepetis “Pollo con catalan”.
Paldies par recepti Latvijas basketbola izlasei un "Ķekava".
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1vesela vista
120mlābolu sulas
80gmedus
60mlvīna etiķa
10gkadiķogu
3sīpoli
1ķiploks
4kanēļa standziņas
1ēd. k.koriandra sēklu
6lauru lapas
3ēd. k.sinepju (vēlams franču)
100mleļļas
Sāls un pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
200 min.
Sakapā sīpolus, sadauza ķiploku ar vienu spēcīgu sitienu, sakapā vai piestā saberž visas garšvielas.
Visu liek bļodā un pievieno eļļu, ābolu sulu un vīna etiķi, medu un sinepes.
Masu kārtīgi izmaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Sagatavotajā masā marinē cepeti. Liek ledusskapī uz 2 – 5 stundām iemarinēties.
Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs).
Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās. Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems 40 minūtes līdz 1 stundai.