Vista ar ābolu sulas un garšaugu marinādē

Cepetis “Pollo con catalan”.
Paldies par recepti Latvijas basketbola izlasei un "Ķekava".

Sastāvdaļas

  • 1 vesela vista
  • 120 ml ābolu sulas
  • 80 g medus
  • 60 ml vīna etiķa
  • 10 g kadiķogu
  • 3 sīpoli
  • 1 ķiploks
  • 4 kanēļa standziņas
  • 1 ēd. k. koriandra sēklu
  • 6 lauru lapas
  • 3 ēd. k. sinepju (vēlams franču)
  • 100 ml eļļas
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

200 min.
  1. Sakapā sīpolus, sadauza ķiploku ar vienu spēcīgu sitienu, sakapā vai piestā saberž visas garšvielas.
  2. Visu liek bļodā un pievieno eļļu, ābolu sulu un vīna etiķi, medu un sinepes.
  3. Masu kārtīgi izmaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  4. Sagatavotajā masā marinē cepeti. Liek ledusskapī uz 2 – 5 stundām iemarinēties. 
  5. Liek krāsnī cepties līdz iekšējā cepeša temperatūra sasniedz 75 - 90 grādus (šeit noderēs termometrs).
  6. Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar foliju, to noņemot beigās, lai cepetis apbrūninās. Ja cepeškrāsns temperatūra noregulēta uz 190 - 200 grādiem, cepšana aizņems 40 minūtes līdz 1 stundai.

    Lai labi garšo
    Cep pēc saviem ieskatiem - cepammaisā vai uz pannas ar folij...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi