Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gardās kabaču pankūkas ar sieru

2018. gada 18. septembris
Foto: Virtuve diviem
Siers šajā receptē spēlē garšvielas lomu - jo pikantāks un sāļāks siers, jo vairāk tas būs jūtams garšojot šīs kabaču pankūkas. Man garšoja gan aukstas, gan siltas.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
45 min
1. Kabaci (400-500 g) sarīvē uz rupjās rīves, uzber sāli, samaisa un noliek malā.
2. Sieru sarīvē uz smalkās rīves.
3. Lielākā bļodā ar dakšiņu sakuļ nedaudz olas, piesijā miltus, pieber šķipsnu piparus, pievieno sarīvēto sieru un visu samaisa. Iznāk ne pārāk šķidra mīkla.
4. Ar roku ņem čupiņu kabaču, nospiež plaukstā un liek nospiestās kabaču kaudzītes pie olu/miltu/siera masas. Beigās visu ātri samaisa līdz viendabīgai masai.
5. Ar karoti ņem gatavo mīklu un cep pankūciņas sakarsētā eļļā no abām pusēm. Izceptās pankūkas liek uz šķīvja virsū uzliekot vāku, lai neatdziest, kamēr cepas pārējās.
6. Var cept lielā pannā daudz mazas pankūciņas, bet var arī mazā pannā vienu lielāku. Var pasniegt ar krējumu. Lasīju, ka šo mīklu var izmantot vafeļu pannā.

Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu