-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Šokolādes un bumbieru kēkss
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
2 bumbieri
-
200 g sviesta vai margarīna
-
100 g šokolādes
-
175 g cukura
-
150 g miltu
-
100 g kartupeļu cietes
-
3-4 olas
-
2 paciņas vaniļas cukura
-
2 tējk. cepamā pulvera
-
Nedaudz kanēļa
-
Pūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
85 min.
-
Olas saputo ar cukuru, vaniļas cukuru un kanēli.
-
Saputoto masu lej uz istabas temperatūrā turētu sviestu un visu vienmērīgi sakuļ.
-
Sajauc miltus un cieti ar cepamo pulveri un pievieno mīklai.
-
Beigās uzrīvē šokolādi un pieliek nomizotus un kubiciņos sagrieztus bumbierus.
-
Mīklu liek ietaukotā veidnes formā un cep aptuveni 1 stundu un 15 minūtes, līdz 180 grādiem sakarsēta cepeškrāsnī.
-
Atdzesētu kēksu pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs