Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pikantie vistu stilbiņi apelsīnu sulas mērcē

Pikantie vistu stilbiņi apelsīnu sulas mērcē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 4 vistu stilbiņu (lielie)
  • 1-2 daiviņa/s ķiploka
  • 4 ēd. k. medus
  • 2 ēd. k. svaiga, sarīvēta vai 2 tējk. kaltēta ingvera
  • 1 ēd. k. augu eļļas
  • 1 ēd. k. rīvēta apelsīnu miziņa
  • 1 tējk. sāls
  • 1/4 tējk. malto piparu
  • Mērcei:
  • 200 g apelsīna sulas
  • 100 g cepeša buljona (var arī citu)
  • 1 ēd. k. sojas mērces
  • 2 tējk. kviešu miltu
  • 2 ēd. k. sviesta vai margarīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Pannā uzkarsē eļļu un apcep stilbiņus brūnus no visām pusēm.
  2. Apkaisa ar sāli un pipariem.
  3. Pievieno sasmalcinātas ķiploka daiviņas.
  4. Stilbiņus liek zemā cepamajā traukā.
  5. Trauku novieto cepeškrāsnī uz vidējā režģa un cep 200 grādu temperatūrā 10 minūtes.
  6. Pārlej stilbiņiem sagatvoto maisījumu no medus, ingvera un rīvētām apelsīnu miziņām.
  7. Cep vēl 15 minūtes.
  8. Katliņā sajauc apelsīnu sulu, sojas mērci un kviešu miltus. Pievieno šķidrumu, kas palicis pāri no izceptajiem stilbiņiem. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  9. Noņem katliņu no plīts un ieputo sviestu. Stilbiņus pasniedz ar mērci un vārītiem rīsiem.

    Labu apetīti!
    Noņem katliņu no plīts un ieputo sviestu. Stilbiņus pasniedz...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīta biezpiena plācenīši

Rīta biezpiena plācenīši

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas