Pikantie vistu stilbiņi apelsīnu sulas mērcē

4 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4 vistu stilbiņu (lielie)
  • 1-2 daiviņa/s ķiploka
  • 4 ēd. k. medus
  • 2 ēd. k. svaiga, sarīvēta vai 2 tējk. kaltēta ingvera
  • 1 ēd. k. augu eļļas
  • 1 ēd. k. rīvēta apelsīnu miziņa
  • 1 tējk. sāls
  • 1/4 tējk. malto piparu
  • Mērcei:
  • 200 g apelsīna sulas
  • 100 g cepeša buljona (var arī citu)
  • 1 ēd. k. sojas mērces
  • 2 tējk. kviešu miltu
  • 2 ēd. k. sviesta vai margarīna

Pagatavošana

45 min.
  1. Pannā uzkarsē eļļu un apcep stilbiņus brūnus no visām pusēm.
  2. Apkaisa ar sāli un pipariem.
  3. Pievieno sasmalcinātas ķiploka daiviņas.
  4. Stilbiņus liek zemā cepamajā traukā.
  5. Trauku novieto cepeškrāsnī uz vidējā režģa un cep 200 grādu temperatūrā 10 minūtes.
  6. Pārlej stilbiņiem sagatvoto maisījumu no medus, ingvera un rīvētām apelsīnu miziņām.
  7. Cep vēl 15 minūtes.
  8. Katliņā sajauc apelsīnu sulu, sojas mērci un kviešu miltus. Pievieno šķidrumu, kas palicis pāri no izceptajiem stilbiņiem. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  9. Noņem katliņu no plīts un ieputo sviestu. Stilbiņus pasniedz ar mērci un vārītiem rīsiem.

    Labu apetīti!
    Noņem katliņu no plīts un ieputo sviestu. Stilbiņus pasniedz...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni