-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Kūka ar žāvētām melnajām plūmēm
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
200 g kārtainās mīklas (2 taisnstūra plāksnītes)
-
150 g žāvētu melno plūmju
-
100 g sviesta
-
100 g cukura
-
100 g samaltu mandeļu
-
50 g miltu
-
2 olas
-
2 ēd. k. brendija
-
2 ēd. k. džema (pēc izvēles)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
120 min.
-
Ja plūmes cietas, tās izmērcē un nosusina.
-
Sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pieputo olas, pielej brendiju.
-
Mandeles sajauc ar miltiem, tad pa daļām tās iemaisa sviestā un olu masā.
-
Veidni ar noņememām malām ietauko.
-
Mīklu izrullē plānā kārtiņā un ieklāj veidnē tā, lai nosegtu visu veidnes dibenu un malas.
-
Uzziež džemu - jebkādu pēc patikas.
-
Virsū klāj sagatavoto mandeļu masu, to pārliek ar plūmēm. Cepoties tās daļēji iegrims mīklā.
-
Lieko mīklu virs mandeļu masas nogriež, atstājot 1,5-2 cm platu maliņu, ko uzloka masai.
-
Liek sakarsētā cepeškraāsnī un 180 grādu temperatūrā cep apmēram 1 stundu.
-
Nedaudz atdzesētu izņem no veidnes.
Var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs