Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Zivju fileja ar mērci

Zivju fileja ar mērci

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Zivs fileja pēc izvēles (lasis, menca utt)
  • Sāls
  • Pipari
  • Citrona sula
  • Ķiploka daiviņas
  • Sviests
  • Saldais krējums
  • Citronpipari
  • Zivju garšvielas
  • Milti
  • Dilles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Zivs fileju sagriež gabalos, liek folijā, apber ar sāli, pipariem, uzspiež citrona sulu, pārklāj ar plānās šķēlītēs sagrieztiem ķiploku daiviņām.
    Taukvielas nav nepieciešamas, jo pati zivs ir pietiekami trekna.
  2. Foliju aizloka, liek cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep apmēram 35 minūtes.
  3. Kamēr cepās zivs, sagatavo mērci: Katliņa izkausē sviestu, pielej saldo krējumu, tad uzkarsē, pieber zivju ēdieniem paredzētās garšvielas un citronpiparus, mazliet pavāra.
    Garšvielas liek daudz , tad mērce ir pikantāka.

  4. Uztumē ar apbrūninātiem miltiem, noņem no uguns un pieber dilles, samaisa.
    Pasniedz ar rīsiem, ceptiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

    Labu apetīti!
    Uztumē ar apbrūninātiem miltiem, noņem no uguns un pieber di...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas