Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zivju fileja ar mērci

2018. gada 20. februāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Zivs fileju sagriež gabalos, liek folijā, apber ar sāli, pipariem, uzspiež citrona sulu, pārklāj ar plānās šķēlītēs sagrieztiem ķiploku daiviņām.
Taukvielas nav nepieciešamas, jo pati zivs ir pietiekami trekna.
2. Foliju aizloka, liek cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep apmēram 35 minūtes.
3. Kamēr cepās zivs, sagatavo mērci: Katliņa izkausē sviestu, pielej saldo krējumu, tad uzkarsē, pieber zivju ēdieniem paredzētās garšvielas un citronpiparus, mazliet pavāra.
Garšvielas liek daudz , tad mērce ir pikantāka.

4. Uztumē ar apbrūninātiem miltiem, noņem no uguns un pieber dilles, samaisa.
Pasniedz ar rīsiem, ceptiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu