Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ūdens  kliņģeri

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies Regīnai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s remdena ūdens
  • 400-500 g miltu
  • 1 paciņa sausā rauga
  • Sāls
  • Ķimenes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Uzsilda ūdeni, pievieno miltus, raugu un nedaudz sāli garšai un mīca ar rokām apmēram 10 minūtes. Atstāj uz pusstundu uzrūgt.
  2. Uzsilda cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Lielā katlā liek vārīties ūdeni.
  3. Mīklu sadala mazos, vienādos gabaliņos un izveido kliņģerus.
  4. Ūdens kliņģerus iegremdē verdošā ūdenī un atstāj tur aptuveni minūti (kādus 5 kliņģerus vienā reizē).
  5. Kliņģerus izvieto uz pannas, izklātas ar cepampapīru. Pa virsu uzkaisa ķimenes. Liek krāsnī un cep, kamēr tie kļūst zeltaini brūni.

    Lai labi garšo!
    Kliņģerus izvieto uz pannas, izklātas ar cepampapīru. Pa vir...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA