Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaronu - šķiņķa sacepums

2017. gada 13. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Lielākā katliņā uzvāra krietni daudz ūdens un tajā, ņemot vērā pamācību uz iepakojuma, vāra makaronus, līdz tie gatavi.
2. Pa to laiku kubiņos sagriež šķiņķi.
3. Nomazgā un pārgriež uz pusēm tomātu, izgriež kātiņa pamatni, bet mīkstumu sagriž kubiņos.
4. Baziliku nomazgā, notecina ūdeni, lapiņas noplūc no kātiņiem un smalki sagriež.
5. Sarīvē sieru.
6. Makaronus nokāš, atdzesē un nolej ūdeni.
7. Makaronus, šķiņķi, tomātu kubiņus un baziliku bļodā samaisa un pievieno garšvielas.
8. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
9. Sieru, olas, krējumu un pienu sakuļ un pievieno sāli, piparus un kajenas piparus.
10. Ietauko cepamo formu. Tajā ieliek makaronus un vienmērīgi samaisa tos ar siera un krējuma maisījumu. Virsū liek sviesta gabaliņus.
11. 30 minūtes cep cepeškrāsnī 160 grādos cirkulējošā gaisā.

Labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu