Makaronu - šķiņķa sacepums

Sastāvdaļas

  • 300 g makaronu
  • 100 g vārīta, šķēlēs sagriezta šķiņķa
  • 100 g Goudas siera
  • Sāls
  • 1 miltains tomāts
  • 1 saišķītis bazilika
  • Melnie pipari
  • Kajēnu pipari
  • 3 olas
  • 125 g krējuma
  • 1/8 l piena
  • 20 g sviesta piciņas

Pagatavošana

60 min.
  1. Lielākā katliņā uzvāra krietni daudz ūdens un tajā, ņemot vērā pamācību uz iepakojuma, vāra makaronus, līdz tie gatavi.
  2. Pa to laiku kubiņos sagriež šķiņķi.
  3. Nomazgā un pārgriež uz pusēm tomātu, izgriež kātiņa pamatni, bet mīkstumu sagriž kubiņos.
  4. Baziliku nomazgā, notecina ūdeni, lapiņas noplūc no kātiņiem un smalki sagriež.
  5. Sarīvē sieru.
  6. Makaronus nokāš, atdzesē un nolej ūdeni.
  7. Makaronus, šķiņķi, tomātu kubiņus un baziliku bļodā samaisa un pievieno garšvielas.
  8. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
  9. Sieru, olas, krējumu un pienu sakuļ un pievieno sāli, piparus un kajenas piparus.
  10. Ietauko cepamo formu. Tajā ieliek makaronus un vienmērīgi samaisa tos ar siera un krējuma maisījumu. Virsū liek sviesta gabaliņus.
  11. 30 minūtes cep cepeškrāsnī 160 grādos cirkulējošā gaisā.

    Labi garšo!
    30 minūtes cep cepeškrāsnī 160 grādos cirkulējošā gaisā....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi