-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Makaronu - šķiņķa sacepums
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
300 g makaronu
-
100 g vārīta, šķēlēs sagriezta šķiņķa
-
100 g Goudas siera
-
Sāls
-
1 miltains tomāts
-
1 saišķītis bazilika
-
Melnie pipari
-
Kajēnu pipari
-
3 olas
-
125 g krējuma
-
1/8 l piena
-
20 g sviesta piciņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Lielākā katliņā uzvāra krietni daudz ūdens un tajā, ņemot vērā pamācību uz iepakojuma, vāra makaronus, līdz tie gatavi.
-
Pa to laiku kubiņos sagriež šķiņķi.
-
Nomazgā un pārgriež uz pusēm tomātu, izgriež kātiņa pamatni, bet mīkstumu sagriž kubiņos.
-
Baziliku nomazgā, notecina ūdeni, lapiņas noplūc no kātiņiem un smalki sagriež.
-
-
Makaronus nokāš, atdzesē un nolej ūdeni.
-
Makaronus, šķiņķi, tomātu kubiņus un baziliku bļodā samaisa un pievieno garšvielas.
-
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
-
Sieru, olas, krējumu un pienu sakuļ un pievieno sāli, piparus un kajenas piparus.
-
Ietauko cepamo formu. Tajā ieliek makaronus un vienmērīgi samaisa tos ar siera un krējuma maisījumu. Virsū liek sviesta gabaliņus.
-
30 minūtes cep cepeškrāsnī 160 grādos cirkulējošā gaisā.
Labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs