Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Makaronu - šķiņķa sacepums

Makaronu - šķiņķa sacepums

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g makaronu
  • 100 g vārīta, šķēlēs sagriezta šķiņķa
  • 100 g Goudas siera
  • Sāls
  • 1 miltains tomāts
  • 1 saišķītis bazilika
  • Melnie pipari
  • Kajēnu pipari
  • 3 olas
  • 125 g krējuma
  • 1/8 l piena
  • 20 g sviesta piciņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Lielākā katliņā uzvāra krietni daudz ūdens un tajā, ņemot vērā pamācību uz iepakojuma, vāra makaronus, līdz tie gatavi.
  2. Pa to laiku kubiņos sagriež šķiņķi.
  3. Nomazgā un pārgriež uz pusēm tomātu, izgriež kātiņa pamatni, bet mīkstumu sagriž kubiņos.
  4. Baziliku nomazgā, notecina ūdeni, lapiņas noplūc no kātiņiem un smalki sagriež.
  5. Sarīvē sieru.
  6. Makaronus nokāš, atdzesē un nolej ūdeni.
  7. Makaronus, šķiņķi, tomātu kubiņus un baziliku bļodā samaisa un pievieno garšvielas.
  8. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
  9. Sieru, olas, krējumu un pienu sakuļ un pievieno sāli, piparus un kajenas piparus.
  10. Ietauko cepamo formu. Tajā ieliek makaronus un vienmērīgi samaisa tos ar siera un krējuma maisījumu. Virsū liek sviesta gabaliņus.
  11. 30 minūtes cep cepeškrāsnī 160 grādos cirkulējošā gaisā.

    Labi garšo!
    30 minūtes cep cepeškrāsnī 160 grādos cirkulējošā gaisā....

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu

Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas