Makaroni ar dārzeņiem un malto gaļu

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 500 g jauktas maltās gaļas
  • 250 g radziņu makaronu
  • 4 pavasara sīpoli
  • 1 sarkanā paprika
  • 2 miltaini tomāti
  • 150 g vidēji ilgi nogatavināta Gouda siera šķēles
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1/8 l gaļas buljona
  • Asais paprikas pulveris
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Bagātīgā tilpumā vāroša ūdens, kam pievienots sāls, apmēram 8 minūtes vāramakaronus gandrīz gatavus.
    Pēc tam izlej sietā, strauji noskalo ar aukstu ūdeni un ļoti labi notecina.
  2. Pavasara sīpolus sagriež plānās ripiņās.
  3. Papriku notīra un sagriež nelielos gabaliņos.
  4. Tomātus blanšē verdošā ūdenī, novelciet miziņu, izņem sēklas un sakapā.
  5. Pannā sakarsē olīveļļu, liek tajā malto gaļu un maisot apcep, līdz tā apbrūnē. Nomizo ķiploku un piespiež klāt. Pievieno sāli, piparus un paprikas pulveri.
  6. Maltajai gaļai piemaisa klāt pavasara sīpolus, tomātus, paprikas gabaliņus. Visu kopā pannā sautē vēl apmēram 5 minūtes.
  7. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsējiet līdz 200 grādiem.
  8. Ietauko karstumizturīgu veidni. Notecinātos makaronus samaisa kopā ar sacepto gaļu un dārzeņiem. Ieliek veidnē un virsū uzliek siera šķēles.
  9. Sacepumu cep apmēram 20 minūtes sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, līdz siers ir izkusis.

    Labu apetīti!
    Sacepumu cep apmēram 20 minūtes sakarsētā cepeškrāsnī 180 gr...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni