Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Vafeles ar ogu mērci

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies, par recepti AS “Dobeles dzirnavnieks” un bloga “Lindas Virtuve” autorei Lindai Tellgrenai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • Vafelēm (6-7):
  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 4 lauku olas, atdalīts baltums no dzeltenuma
  • 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 1.5 ēd. k. 25% krējuma
  • 1/4 glāze/s piena
  • 30 g cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Izkausēts sviests cepšanai
  • Mērcei:
  • 250 g jāņogu (vai citu ogu)
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 1 ēd. k. cukura vai medus
  • 1 banāns
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Uzputo olu baltumus stingrās putās.
  2. Saputo sviestu un cukuru, tad pievieno olu dzeltenumus.
  3. Pēc tam liek klāt skābo krējumu, pienu un kviešu miltus.
  4. Puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisa uzputotos baltumus. Mīklai jābūt pankūku mīklas konsistencē, bet nedaudz gaisīgākai.
  5. Uzkarsē vafeļu pannu, iesmērē to ar izkausēto sviestu. Vafeles cep zeltaini brūnas,
  6. Mērci gatavo, blenderī sablendējot visas nepieciešamās sastāvdaļas.
    Vafeles pasniedz siltas ar ogu mērci.

    Lai gardi!
    Mērci gatavo, blenderī sablendējot visas nepieciešamās sastā...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Adventes augļu kūka

Adventes augļu kūka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas