Vafeles ar ogu mērci

Paldies, par recepti AS “Dobeles dzirnavnieks” un bloga “Lindas Virtuve” autorei Lindai Tellgrenai

Sastāvdaļas

3 porcijas
  • Vafelēm (6-7):
  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 4 lauku olas, atdalīts baltums no dzeltenuma
  • 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 1.5 ēd. k. 25% krējuma
  • 1/4 glāze/s piena
  • 30 g cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Izkausēts sviests cepšanai
  • Mērcei:
  • 250 g jāņogu (vai citu ogu)
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 1 ēd. k. cukura vai medus
  • 1 banāns

Pagatavošana

30 min.
  1. Uzputo olu baltumus stingrās putās.
  2. Saputo sviestu un cukuru, tad pievieno olu dzeltenumus.
  3. Pēc tam liek klāt skābo krējumu, pienu un kviešu miltus.
  4. Puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisa uzputotos baltumus. Mīklai jābūt pankūku mīklas konsistencē, bet nedaudz gaisīgākai.
  5. Uzkarsē vafeļu pannu, iesmērē to ar izkausēto sviestu. Vafeles cep zeltaini brūnas,
  6. Mērci gatavo, blenderī sablendējot visas nepieciešamās sastāvdaļas.
    Vafeles pasniedz siltas ar ogu mērci.

    Lai gardi!
    Mērci gatavo, blenderī sablendējot visas nepieciešamās sastā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi