-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Šokolādes kūka ar ķiršiem
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
250 g sviesta
-
1 paciņa vanilīncukura
-
175 g cukura
-
4 olas
-
125 g miltu
-
125 g kartupeļu cietes
-
3 ēd. k. kakao
-
2 tējk. bez kaudzītes cepamā pulvera
-
3 ēd. k. ruma
-
2 burciņas ķiršu bez kauliņiem (vai svaigas)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
80 min.
-
Sviestu saputo un putojot pieber cukuru un olu dzeltenumus.
-
Miltus, cieti, kakao un cepamo pulveri sajauc un pievieno sviesta masai.
-
Jau sajauktajai masai beigās iecilā stingrās putās saputotu olu baltumus.
-
Pusi mīklas lej ietaukotā kūkas formā un uz tās izklāj labi notecinātus ķiršus. Pārējo mīklu uzlej pāri ķiršiem, lai tie visi būtu noslēgti.
-
Kūku cep apmēram 50-60 minūtes 180 grādos temperatūras.
Kad kūka atdzisusi, pārlej ar kausēto šokolādi vai pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs