-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Zupas
-
>
Frikadeļu zupa ar kausēto sieru
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
Kartupelis
-
Burkāns
-
Sīpols
-
Selerijas sakne
-
Kausētais siers
-
Dilles
-
Buljona kubiki vai vegeta
- Frikadelēm:
-
Ķiploks
-
Maltā gaļa
-
Baltmaize
-
Piens
-
Ola
-
Pipari
-
Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
45 min.
-
Nomizo dārzeņus, sagriež kubiņos, nomizo arī selerijas sakni, sagriež nedaudz smalkāk kā burkānus un kartupeļus.
-
Nomizo un smalki sagriež pusi no sīpola. Liek visu katlā vārīties.
-
Dārzeņus vāra apmēram 30 minūtes, ļauj, lai dārzeņi nedaudz sajūk, tas piedos zupai tumīgumu.
-
Gatavo frikadeles: baltmaizes šķēlīti izmērcē pienā.
-
Pie gaļas pievieno izspiestu ķiploku, piparus, sāli, olas un pienā izmērcētu baltmaizi.
-
Masu sajauc kopā un veido frikadeļu bumbiņas, pa vienai liek zupas katlā.
-
Tiklīdz frikadeles uzpeldējušas, pievieno kausēto sieru, lēnam izmaisa, pēc garšas pievieno buljona kubiņu vai vegetu un sagrieztas dilles.
-
Pavāra apmēram vēl 10-15 minūtes un tad ļauj zupai dažas minūtes ievilkties.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs