Sākums > Receptes > Zupas

Frikadeļu zupa ar kausēto sieru

2017. gada 2. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Nomizo dārzeņus, sagriež kubiņos, nomizo arī selerijas sakni, sagriež nedaudz smalkāk kā burkānus un kartupeļus.
2. Nomizo un smalki sagriež pusi no sīpola. Liek visu katlā vārīties.
3. Dārzeņus vāra apmēram 30 minūtes, ļauj, lai dārzeņi nedaudz sajūk, tas piedos zupai tumīgumu.
4. Gatavo frikadeles: baltmaizes šķēlīti izmērcē pienā.
5. Pie gaļas pievieno izspiestu ķiploku, piparus, sāli, olas un pienā izmērcētu baltmaizi.
6. Masu sajauc kopā un veido frikadeļu bumbiņas, pa vienai liek zupas katlā.
7. Tiklīdz frikadeles uzpeldējušas, pievieno kausēto sieru, lēnam izmaisa, pēc garšas pievieno buljona kubiņu vai vegetu un sagrieztas dilles.
8. Pavāra apmēram vēl 10-15 minūtes un tad ļauj zupai dažas minūtes ievilkties.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu