Ar cukuru saberztas brūklenes

Ar cukuru saberztas brūklenes
Foto: Depositphotos.com
Šiem konserviem vispiemērotākās ir lielas, labi nogatavojušās un sulīgas ogas.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"

Sastāvdaļas

  • 1 kg brūkleņu
  • 1 kg cukura

Pagatavošana

80 min.
  1. Pārlasītas brūklenes ieber verdošā ūdenī un atstāj 5 minūtes.
  2. Tad brūklenes ar putu karoti izņem laukā, karsas izberž caur sietu un samaisa ar cukuru.
  3. Pēc tam pilda katlā un maisot karsē, līdz cukurs pilnībā izkusis.
  4. Masu karstu pilda burkās, uzliek vāciņus, sterilizē 20 minūtes (0,5 l burkas). Burkas aizvāko un uz brīdi noliek ar vāciņu uz leju.

    Lai labi garšo!
    Masu karstu pilda burkās, uzliek vāciņus, sterilizē 20 minūt...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi