Šiem konserviem vispiemērotākās ir lielas, labi nogatavojušās un sulīgas ogas.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1kgbrūkleņu
1kgcukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
80 min.
Pārlasītas brūklenes ieber verdošā ūdenī un atstāj 5 minūtes.
Tad brūklenes ar putu karoti izņem laukā, karsas izberž caur sietu un samaisa ar cukuru.
Pēc tam pilda katlā un maisot karsē, līdz cukurs pilnībā izkusis.
Masu karstu pilda burkās, uzliek vāciņus, sterilizē 20 minūtes (0,5 l burkas). Burkas aizvāko un uz brīdi noliek ar vāciņu uz leju.