Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Apcepto dārzeņu sautējums ar vistas stilbiņiem

2017. gada 4. aprīlis
Foto: Zane Bloka
Apceptiem dārzeņiem piemīt papildus garša. Lai arī laikietilpīgs darbs, rezultāts neliks vilties.
Pagatavošana
100 min
1. Nomizo burkānus, noskalo, sagriež gana lielās strēmelēs. Liek uz pannas apcepties līdz tie iegūst zeltainu toni. Liek sacepumu traukā, pārber ar svaigi maltiem pipariem. Es izmantoju stikla trauku ar vāku.
2. Nomizo kartupeļus, nomazgā, sagriež vidēji 6 daļās. Liek uz pannas, apcep līdz vieglam brūnumam, pievieno sasmalcinātu ķiploku, cep, līdz jūtama kārtīga ķiploka smarža. Liek traukā virs burkāniem.
3. Notīra, nomazgā puķkāpostu. Sadala rozetītēs, liek uz kartupeļiem.
4. Ielej nedaudz karsta ūdens pāri visam, pārlej puķkāpostam sojas mērci mazliet un pārkaisa ar baziliku. Uzliek traukam vāku, liek sutināties krāsnī 200 grādos.
Foto: Zane Bloka
5. Turpina ar gaļu - gandrīz līdz gatavībai cep vistas stilbiņu, apber tos cepšanas beigās ar svaigi maltiem pipariem. Izņem sacepuma trauku no krāsns, uzliek gaļu, liek atpakaļ krāsnī.
6. Sagriež biezās pusripiņās kabačus - viegli apcep, lai iegūst skaisto, brūno toni. Liek uz vistas, uzlej vēl nedaudz sojas mērces, pārber ar baziliku.
Foto: Zane Bloka
7. Sautē visu krāsnī ar vāku ~25 minūtes un ~10 minūtes bez trauka vāka.
Foto: Zane Bloka
8. Pasniedz dārzeņu kopā ar gaļu siltus - var pievienot skābo krējumu.

Labu apetīti!
Foto: Zane Bloka
Uz augšu