Apceptiem dārzeņiem piemīt papildus garša. Lai arī laikietilpīgs darbs, rezultāts neliks vilties.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
5
porcijas
2nelieli kabači
3vidēji lieli burkāni
5nelieli kartupeļi
1mazs puķkāposts
5vistu stilbiņi
3daiviņa/sķiploka
4-5ēd. k.sojas mērces
1ēd. k.kaltēta bazilika, var izmantot arī svaigu
Eļļa cepšanai
Nedaudz ūdens sautēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
100 min.
Nomizo burkānus, noskalo, sagriež gana lielās strēmelēs. Liek uz pannas apcepties līdz tie iegūst zeltainu toni. Liek sacepumu traukā, pārber ar svaigi maltiem pipariem. Es izmantoju stikla trauku ar vāku.
Nomizo kartupeļus, nomazgā, sagriež vidēji 6 daļās. Liek uz pannas, apcep līdz vieglam brūnumam, pievieno sasmalcinātu ķiploku, cep, līdz jūtama kārtīga ķiploka smarža. Liek traukā virs burkāniem.
Notīra, nomazgā puķkāpostu. Sadala rozetītēs, liek uz kartupeļiem.
Ielej nedaudz karsta ūdens pāri visam, pārlej puķkāpostam sojas mērci mazliet un pārkaisa ar baziliku. Uzliek traukam vāku, liek sutināties krāsnī 200 grādos.
FOTO: Zane Bloka
Turpina ar gaļu - gandrīz līdz gatavībai cep vistas stilbiņu, apber tos cepšanas beigās ar svaigi maltiem pipariem. Izņem sacepuma trauku no krāsns, uzliek gaļu, liek atpakaļ krāsnī.
Sagriež biezās pusripiņās kabačus - viegli apcep, lai iegūst skaisto, brūno toni. Liek uz vistas, uzlej vēl nedaudz sojas mērces, pārber ar baziliku.
FOTO: Zane Bloka
Sautē visu krāsnī ar vāku ~25 minūtes un ~10 minūtes bez trauka vāka.
FOTO: Zane Bloka
Pasniedz dārzeņu kopā ar gaļu siltus - var pievienot skābo krējumu.