Sākums > Receptes > Salāti

Liellopa gaļas salāti ar grauzdētu ķirbi un bietēm

2017. gada 10. janvāris
Foto: Receptes.lv
Kam krājumos vēl ķirbji, droši izmantojam!

Paldies, par recepti "Rakvere" ekspertiem! :)
Pagatavošana
40 min
1. Vāra iepriekš izmērcētas grūbas 15 līdz 20 minūtes.
2. Sakrata burciņā ar vāku visas mērces sastāvdaļas.
3. Nomizo bietes un sagriež daļās.
4. Uzliek ķirbjus un bietes uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un aplej ar pāris ēdamkarotēm salātu mērces. Cep 180 grādos, apmēram, 20 minūtes, puslaikā apgriežot uz otru pusi.
5. Vienlaikus uz citas cepešpannas cep arī liellopa gaļu.
6. Nokāš grūbas un pievieno tām nedaudz sāls. Sajauc grauzdētu bieti, grūbas un salātus ar atlikušo mērci.
7. Uzliek uz katra šķīvja ķirbja šķēli un uz tās biešu-grūbu-salātu maisījumu, visam pa virsu uzliek saplucinātu un ar gaļas sulu sajauktu liellopa gaļu. Apkaisa ar sēklu maisījumu un brūklenēm un ceļ galdā!

Labu apetīti!
Uz augšu