4pāris centimetrus biezas muskatķirbja šķēles, kas attīrītas no sēklām
2-3bietes
4ēd. k.(saldētu) brūkleņu
4ēd. k.grauzdētu ķirbja sēklu vai sēklu maisījuma
Mērcei
50mlolīveļļas
2ēd. k.šķidra medus
1ēd. k.svaiga timiāna lapu
Krietna deva citrona sulas
Sāls
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
40 min.
Vāra iepriekš izmērcētas grūbas 15 līdz 20 minūtes.
Sakrata burciņā ar vāku visas mērces sastāvdaļas.
Nomizo bietes un sagriež daļās.
Uzliek ķirbjus un bietes uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un aplej ar pāris ēdamkarotēm salātu mērces. Cep 180 grādos, apmēram, 20 minūtes, puslaikā apgriežot uz otru pusi.
Vienlaikus uz citas cepešpannas cep arī liellopa gaļu.
Nokāš grūbas un pievieno tām nedaudz sāls. Sajauc grauzdētu bieti, grūbas un salātus ar atlikušo mērci.
Uzliek uz katra šķīvja ķirbja šķēli un uz tās biešu-grūbu-salātu maisījumu, visam pa virsu uzliek saplucinātu un ar gaļas sulu sajauktu liellopa gaļu. Apkaisa ar sēklu maisījumu un brūklenēm un ceļ galdā!