Cūkgaļa sinepju-majonēzes marinādē ar krāsnī ceptiem kartupeļiem

3 1

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • 500 g cūkgaļas (šķiņķis bez kaula un ādas vai karbonādes gabals)
  • 3 - 4 ēd. k. majonēzes
  • 2 ēd. k. Angļu sinepju
  • Šķipsniņa sāls
  • Naža gals piparu
  • Piedevām:
  • 1.5 1,5 kg kartupeļu
  • Garšviela "Anniņa"
  • Olīveļļa

Pagatavošana

120 min.
  1. Sagzriež gaļu šķēlēs, ne pārāk plānās, bet noteikti ne biezās. Nedaudz izklapē ar gaļas āmuriņu un liek bļodā.
  2. Pārlej ar majonēzi, pievieno sinepes, sāli un piparus. Kārtīgi ar rokām visu samaisa, atstāj vismaz uz stundu iemarineties.
  3. Ja velās, lai sinepju garšu izteiktāka izmanto Krievijas sinepes. Es šoreiz mēģināju ar Angļu sinepēm, sanāca labi.
  4. Majonēze nepieciešama tīri tik, lai iespējams vienmērīgi samaisīt gaļu.
    Majonēze nepieciešama tīri tik, lai iespējams vienmērīgi sam...
  5. Sagatavo kartupeļus - nomizo, nomazgā un sagriež vidēja biezuma šķēlītēs.
  6. Pannā ieklāj cepampapīru, lai izvairītos no kartupeļu pierausānās pie pannas. Izkārto skaisti kartupeļu šķēlītes.
    Pannā ieklāj cepampapīru, lai izvairītos no kartupeļu pierau...
  7. Pārlej nedaudz olīveļļas un pārkaisa ar garšvielām.
    Pārlej nedaudz olīveļļas un pārkaisa ar garšvielām.
  8. Virsū kartupeļiem kārto samarinētās gaļas šķēlītes.
    Virsū kartupeļiem kārto samarinētās gaļas šķēlītes.
  9. Ievieto visu iepriekš uzsildītā krāsnī 180 grādos. Cep vidēji 45-60 min. Viss atkarīgs no krāsns. Gatavs brīdī, kad kartupeļi mīksti un gaļa neizdala asiņainas krāsas šķidrumu, kā arī iegriežot ir glīti balta.
    Ievieto visu iepriekš uzsildītā krāsnī 180 grādos. Cep vidēj...
  10. Pasniedzam!
    Pasniedzam!
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni