Cūkgaļa sinepju-majonēzes marinādē ar krāsnī ceptiem kartupeļiem
41
Zane Bloka
2016. gada 27. maijs
Sagzriež gaļu šķēlēs, ne pārāk plānās, bet noteikti ne biezās. Nedaudz izklapē ar gaļas āmuriņu un liek bļodā.
Pārlej ar majonēzi, pievieno sinepes, sāli un piparus. Kārtīgi ar rokām visu samaisa, atstāj vismaz uz stundu iemarineties.
Ja velās, lai sinepju garšu izteiktāka izmanto Krievijas sinepes. Es šoreiz mēģināju ar Angļu sinepēm, sanāca labi.
Majonēze nepieciešama tīri tik, lai iespējams vienmērīgi samaisīt gaļu.
Sagatavo kartupeļus - nomizo, nomazgā un sagriež vidēja biezuma šķēlītēs.
Pannā ieklāj cepampapīru, lai izvairītos no kartupeļu pierausānās pie pannas. Izkārto skaisti kartupeļu šķēlītes.
Pārlej nedaudz olīveļļas un pārkaisa ar garšvielām.
Virsū kartupeļiem kārto samarinētās gaļas šķēlītes.
Ievieto visu iepriekš uzsildītā krāsnī 180 grādos. Cep vidēji 45-60 min. Viss atkarīgs no krāsns. Gatavs brīdī, kad kartupeļi mīksti un gaļa neizdala asiņainas krāsas šķidrumu, kā arī iegriežot ir glīti balta.
Pasniedzam!
Labu apetīti!
Sastāvdaļas
5porcijas
500 g cūkgaļas (šķiņķis bez kaula un ādas vai karbonādes gabals)
3 - 4 ēd. k. majonēzes
2 ēd. k. Angļu sinepju
Šķipsniņa sāls
Naža gals piparu
Piedevām:
1.5 1,5 kg kartupeļu
Garšviela "Anniņa"
Olīveļļa
-->
Pagatavošana
120 min.120 min.
Sagzriež gaļu šķēlēs, ne pārāk plānās, bet noteikti ne biezās. Nedaudz izklapē ar gaļas āmuriņu un liek bļodā.
Pārlej ar majonēzi, pievieno sinepes, sāli un piparus. Kārtīgi ar rokām visu samaisa, atstāj vismaz uz stundu iemarineties.
Ja velās, lai sinepju garšu izteiktāka izmanto Krievijas sinepes. Es šoreiz mēģināju ar Angļu sinepēm, sanāca labi.
Majonēze nepieciešama tīri tik, lai iespējams vienmērīgi samaisīt gaļu.
Sagatavo kartupeļus - nomizo, nomazgā un sagriež vidēja biezuma šķēlītēs.
Pannā ieklāj cepampapīru, lai izvairītos no kartupeļu pierausānās pie pannas. Izkārto skaisti kartupeļu šķēlītes.
Pārlej nedaudz olīveļļas un pārkaisa ar garšvielām.
Virsū kartupeļiem kārto samarinētās gaļas šķēlītes.
Ievieto visu iepriekš uzsildītā krāsnī 180 grādos. Cep vidēji 45-60 min. Viss atkarīgs no krāsns. Gatavs brīdī, kad kartupeļi mīksti un gaļa neizdala asiņainas krāsas šķidrumu, kā arī iegriežot ir glīti balta.
Pasniedzam!
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
Ar acīm ciet un nazi rokā! Kuram lielāka iespēja uzvarēt - Rūtai Dimantai vai aktierim Mārtiņam Počam?
No kā sastāv slavenais Rīgas burgers un vai tā radītājs pats spēj to apēst?
Vai latviešu puisim ir pa spēkam apēst 2,5 kg smagu burgeri? Izrādās, ir!
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri