Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Krāsnī cepti dārzeņi ar zemesriekstu-rozīņu mērci

Krāsnī cepti dārzeņi ar zemesriekstu-rozīņu mērci

FOTO: Topi Vesels

Kolekcijas: Fotoreceptes
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • Dārzeņiem:
  • 5 vidēji burkāni
  • 2 lielas bietes
  • 2 pastinaki
  • Ķirbis tik, cik pastinaki
  • 4 ēd. k. balzāmetiķa
  • Jūras sāls, melnie pipari
  • 1 ēd. k. Provansas garšvielu maisījuma
  • 30 ml Extra virgin olīvu eļļas + nedaudz ekstra pāršļakstīšanai
  • 4 ķiploka daivas
  • 1 tējk. svaiga, sakapāta rozmarīna
  • Svaiga timiāna zariņi (pēc izvēles)
  • Ciedru rieksti (pēc izvēles)
  • Zemesriekstu-rozīņu mērcei:
  • 5 - 6 ēd. k. "Biona" zemesriekstu sviesta ar rozīnēm
  • Sauja Rapunzel Rozīņu Sultana
  • 5 - 6 ēd. k. bioloģiska sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

130 min.
  1. Dārzeņus sagriež vienādos gabaliņos, (bietes var sagriezt plānākās daivās, jo tās ir cietākas un cepsies ilgāk).
  2. Bietes ieliek vienā bļodiņā, pārējos dārzeņus citā, lai nesajauktos krāsas un garšas.
  3. Bietes pārlej ar balzamiko etiķi, dāsni pievieno sāli un melnos piparus, kā arī šļakstu olīveļļas, atstāj marinēties 1 - 3 stundas.
  4. Olīveļļu, kopā ar ķiploku, provansas garšvielām, rozmarīnu, sāli un melnajiem pipariem sablenderē vai sastampā pesto traukā, pārlej pāri pārējiem dārzeņiem, kārtīgi ar rokām iemasē garšvielu eļļu dārzeņos un atstāj dārzeņus marinēties 1 - 3 stundas.
  5. Dārzeņus olīveļļā pārber uz cepamās pannas. No bietēm nolej šķidrumu, kārto uz pannas pie pārējiem dārzeņiem, pārber ar ciedru riekstiem, uzliek kādus pāris timiāna zariņus, un liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem, apmēram, 40 minūtes.
  6. Kamēr dārzeņi cepas, pagatavo mērci. Katliņā izkausē sviestu, pievieno zemesriekstu sveistu, samaisa līdz visi kunkulīši pazuduši. Saglabājot proporciju, daudzumus palielina, ja mērce nepieciešama lielākā daudzumā.
    Kamēr dārzeņi cepas, pagatavo mērci. Katliņā izkausē sviestu...

    FOTO: Topi Vesels

  7. Kad dārzeņi gatavi, tos servē uz šķīvjiem, pārlej ar zemesriekstu mērci un nogarnē ar rozīnēm.
  8. Zemesriekstu mērci var ieliet atsevišķā trauciņā, lai katrs pats var uzliet pēc vēlēšanās!

    Labu apetīti!
    Zemesriekstu mērci var ieliet atsevišķā trauciņā, lai katrs...

    FOTO: Topi Vesels

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistu akniņu  un paprikas siltie salāti

Vistu akniņu un paprikas siltie salāti

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas