Maigā aveņu siera kūka

2016. gada 7. marts
Foto: Janas kūkas
Neesmu liela siera kūku speciāliste, vairāk esmu atbalstījusi biezpienu kā deserta kūku sastāvdaļu, bet šodien savās vīzijās redzēju maigi savijušās vasaras ogu un krēmīga siera garšas. Patiesībā, viss ir pavisam vienkārši.
Pagatavošana
70 min
1. Sasmalcina cepumus (masai var pievienot riekstus) un samaisa ar izkausētu sviestu. 2) Liek 22 cm diametra lielā veidnē, ar roku masu kārtīgi piespiežot.
2. Pirms tam veidnes malas izklāj ar pārtikas plēvi, cepampapīru vai pārtikā lietojamu plastikātu.
3. Veidni ar cepumu ieliek ledusskapī.
Foto: Janas kūkas
4. Gatavojot pildījumu kūkai, var rīkoties divējādi - siera masai var pievienot vienkārši veselas avenes (1) vai arī avenes saberzt (2). Ja traucē aveņu kauliņi, avenes var arī izberzt caur sietu un iegūt viendabīgu aromātisku masu.
5. Uzbriedina 2 tējkarotes želatīna.
Foto: Janas kūkas
6. Puto svaigo sieru ar cukuru. Saputotam svaigajam sieram pievieno saldo krējumu un turpina putot, beigās pievieno jogurtu un masu samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Protams, saldo krējumu var putot arī atsevišķi un pēc tam pievienot svaigajam sieram, tad masa būs nedaudz gaisīgāka.
Foto: Janas kūkas
7. Karstā ūdenī ievieto trauciņu ar uzbriedināto želatīnu un izšķīdina to.
8. (2) Ja gatavo ar saberztām ogām, tad atdzisušo želatīna masu pievieno aveņu masai (tai jābūt istabas temperatūrā) un kārtīgi izmaisa. Trīs karotes siera krēma masas iemaisa aveņu masā un iegūto maisījumu savieno ar siera krēmu.
Foto: Janas kūkas
9. (1) Ja kūka būs ar veselām ogām, tad atdzisušu želatīnu vispirms sajauc ar dažām karotēm krēma masas un tikai pēc tam visu samaisa kopā.
10. Kad siera masa gatava, izņem no ledusskapja cepumu pamatni. Siera masu klāj pāri cepumu kārtai (ja gatavo ar veselām ogām, tad veidnē ieklāj daļu no siera krēma, ogas uzber virsū un uzlej atlikušo krēmu) un izlīdzina.
Foto: Janas kūkas
11. Veidni ieliek ledusskapī vismaz uz pāris stundām. Pēc tam to var izdekorēt ar ogām, augļiem vai šokolādi.
12. Labu apetīti!
Uz augšu