-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Mafini ar dzērvenēm un šokolādi
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
2 lielas vai 3 mazas olas
-
275 g miltu
-
175 g cukura
-
125 g mīksta sviesta
-
100 ml 35 % saldā krējuma
-
1 tējk. vaniļas cukura
-
1.5 tējk. cepamā pulvera
-
1 tāfelīte piena šokolādes
-
Saldētas dzērvenes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
50 min.
-
Vispirms sviestu sagriež gabaliņos, pieber cukuru, sakuļ.
-
Sviesta, cukura masā iesit olas un sakuļ.
-
Atsevišķā traukā miltiem pieber vaniļas cukuru un cepamo pulveri, ar rokām samaisa.
-
Sviesta, olu un cukura masā caur sietu iesijā trešdaļu miltus.
-
Pielej trešdaļu saldā krējuma, izmaisa. Un atkal atrkārto to pašu, līdz beidzas sastāvdaļas.
-
Mīklai klāt liek sakapātu šokolādi un dzērvenes. Visu samaisa.
-
Mīklu iepilda formās. Pilda nepilnas, jo cepoties mīkla paceļas.
-
Liek uz plāts un cep 15 - 20 min. 180 - 200 grādos. Pārbauda, vai ir gatavi ar koka kociņiem.
-
Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
-
Šokolādi un ogas var aizvietot ar citām pieejamām šokolādēm un ogām.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs