Makarūni

2016. gada 13. februāris
Foto: Kas Lācītim Vēderā
Kas Lācītim Vēderā šīs Valentīndienas priekšvakarā jūtas īpaši romantiski. Mīlestība viennozīmīgi mēdz 'iet' arī caur vēderu un tieši tā mēs to vēlamies Jums šoreiz nosūtīt. Ar mīlestību gatavojam romantiskus, gaisīgus, maigus un burvīgus franču makarūnus. Lai mīļi, skaisti un bezgala gardi!
Pagatavošana
90 min
1. 2 olas ieliek siltā ūdenī un tur apmēram 15 min, lai tās būtu istabas temperatūrā.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
2. Nosver mandeļu miltus un pūdercukuru, pēc tam abas sausās sastāvdaļas izsijā.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
3. Citā traukā iesit 55 g olu baltuma un sāk kult, ik pa brīdim pievienojot cukuru. Kuļ tik ilgi, kamēr viss cukurs izkusis un masa turas pie miksera.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
4. Lēnām, iecilājot, sāk pievienot sausās sastāvdaļas - izsijātu biešu pulveri (daudzums atkarīgs no vēlamā toņa), mandeļu miltus un pūdercukuru.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
5. Masu maisa tik ilgi, kamēr tā ieguvusi "plūstošas lavas" formu. Nav ne pārak šķidra, ne cieta.
6. Sagatavo cepešpannu un ar šablona palīdzību uz cepampapīra uzzīmē aptuveni 2 cm diametra lielus aplīšus.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
7. Gatavo masu pilda konditorejas maisiņā un rūpīgi, apļveida kustībām, to spiež uz cepampapīra.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
8. Kad izveidotas macarūnu masas pusītes, stingri satver pannu un pasit to pret galda virsmu, tādējādi no macarūniem izsitot lieko gaisu, kas tiem varētu traucēt "pacelties".
Foto: Kas Lācītim Vēderā
9. Pirms likšanas cepeškrāsnī, atļauj macarūniem atpūsties 20 - 30 minūtes.
10. Cep 15 minūtes, 150 grādos.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
11. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns, ļauj tiem atdzist 15 - 20 minūtes.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
12. Uzmanīgi atdala macarūnu pusītes no cepampapīra un pa vidu tām, pus tējkarotes daudzumā, ieziež ievārījumu.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
13. Lai labi garšo! :)
Uz augšu