Meža gaļas kotletes ar āboliem krējuma mērcē

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • KOTLETĒM:
  • 1 kg mežacūkas vai brieža maltās gaļas
  • 3 ēd. k. rīvmaizes
  • 150 ml saldā krējuma
  • 1 olas
  • 1 smalki sasmalcināts sīpols
  • 1.5 1,5 ēd. k. Santa Maria garšvielu maisījuma Skandināvu meža izlase dzirnaviņās
  • Sviests cepšanai
  • ĀBOLIEM:
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 sīpols, sagriezts plānās šķēlītēs
  • 1 ēd. k. brūnā cukura
  • 2 sarkani āboli, sagriezti plānās šķēlītēs
  • 1 ēd. k. Santa Maria garšvielu maisījuma Skandināvu meža izlase dzirnaviņās
  • 80 g saldētu dzērveņu
  • Svaigs timiāns
  • KRĒJUMA MĒRCEI:
  • 300 ml saldā krējuma
  • 1 ēd. k. medus
  • 1 ēd. k. sojas mērces
  • 2 ēd. k. brendija
  • 2 tējk. Santa Maria garšvielu maisījuma Skandināvu meža izlase dzirnaviņās

Pagatavošana

45 min.
  1. Samaisa kotlešu sastāvdaļas, veido vienādas kotletes, cep tās uz pannas zeltaini brūnas no abām pusēm. Pēc cepšanas uzmaļ vēl nedaudz garšvielu.
  2. Kotletes pēc cepšanas sautē vismaz 1,5 h (vismaz 20 min. temperatūrai jābūt virs 70 C ).
  3. Apbrūnina sīpolu uz pannas. Pievieno cukuru un samazina karstumu.
  4. Pievieno ābola šķēles un nedaudz apcep.
  5. Pēc tam pievieno garšvielas un brūklenes, karsē vēl dažas minūtes. Rotā ar svaigu timiānu.
  6. Visas krējuma mērces sastāvdaļas karsē katlā līdz vārīšanās temperatūrai. Samazina karstumu un sautē 1–2 minūtes.
  7. Pasniedz kotletes ar āboliem, mērci, kartupeļiem un skābētu gurķi.
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

zina 2015. gada 3. decembris 14:09
...un meža cūkas kotletes tā vienkārši apcep no abām pusēm brūnas un OK ? Kur tad salmonelloze , kur trakumsērga ? Vai tad kotletes nevajag pamatīgi izkarsēt ?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni