Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Meža gaļas kotletes ar āboliem krējuma mērcē

Meža gaļas kotletes ar āboliem krējuma mērcē

FOTO: Santa Maria

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • KOTLETĒM:
  • 1 kg mežacūkas vai brieža maltās gaļas
  • 3 ēd. k. rīvmaizes
  • 150 ml saldā krējuma
  • 1 ola
  • 1 smalki sasmalcināts sīpols
  • 1.5 1,5 ēd. k. Santa Maria garšvielu maisījuma Skandināvu meža izlase dzirnaviņās
  • Sviests cepšanai
  • ĀBOLIEM:
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 sīpols, sagriezts plānās šķēlītēs
  • 1 ēd. k. brūnā cukura
  • 2 sarkani āboli, sagriezti plānās šķēlītēs
  • 1 ēd. k. Santa Maria garšvielu maisījuma Skandināvu meža izlase dzirnaviņās
  • 80 g saldētu dzērveņu
  • Svaigs timiāns
  • KRĒJUMA MĒRCEI:
  • 300 ml saldā krējuma
  • 1 ēd. k. medus
  • 1 ēd. k. sojas mērces
  • 2 ēd. k. brendija
  • 2 tējk. Santa Maria garšvielu maisījuma Skandināvu meža izlase dzirnaviņās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Samaisa kotlešu sastāvdaļas, veido vienādas kotletes, cep tās uz pannas zeltaini brūnas no abām pusēm. Pēc cepšanas uzmaļ vēl nedaudz garšvielu.
  2. Kotletes pēc cepšanas sautē vismaz 1,5 h (vismaz 20 min. temperatūrai jābūt virs 70 C ).
  3. Apbrūnina sīpolu uz pannas. Pievieno cukuru un samazina karstumu.
  4. Pievieno ābola šķēles un nedaudz apcep.
  5. Pēc tam pievieno garšvielas un brūklenes, karsē vēl dažas minūtes. Rotā ar svaigu timiānu.
  6. Visas krējuma mērces sastāvdaļas karsē katlā līdz vārīšanās temperatūrai. Samazina karstumu un sautē 1–2 minūtes.
  7. Pasniedz kotletes ar āboliem, mērci, kartupeļiem un skābētu gurķi.
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu tomātu biezzupa

Ceptu tomātu biezzupa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. jūlijs 17:44 29.07 17:44
Knifi, lai mājās karbonāde garšotu tikpat labi kā ceļmalas krodziņā (5)
Iesaka šefpavārs Ingmārs Ladigs

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas