Magoņu smalkmaizītes

2015. gada 8. oktobris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
90 min
1. Gatavo ieraugu. Raugam uzber 1 karoti cukura, pielej pienu, pievieno pusi miltu, izmaisa. Raudzē siltā vietā 90 minūtes.
2. Atlikušo cukuru samaisa ar olām, sāli, izkausētu sviestu. Visu savieno, samīca mīklu.
3. Liek traukā, apsedz, raudzē ledusskapī vismaz 2 stundas.
4. Vāra magones ar cukuru 20 minūtes uz mazas uguns, pierīvē miziņu.
5. Gatavo mīklu izrullē 30*60 cm taisnstūrī. Liek pildījumu, saloka mīklu .Platāko malu uz vienu sānu, pāri otru, sanāk trīs kārtas.
6. Sagriež 12 strēmelēs aptuveni 3 cm platās.
7. Sarullē gredzenā, liek uz cepampannas.
8. Apsmērē ar olu. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 25 minūtēm vai līdz apbrūnē.
Foto: Nataša Rogova
9. Gatavas var apsmērēt ar medu, vai persiku ievārījumu.

Lai labi garšo!
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu