Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ķirbja biezenis ar mandeļu aromātu

Ķirbja biezenis ar mandeļu aromātu

FOTO: Nataša Rogova

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biezenim:
  • 2 daļas riekstu
  • Ķirbis
  • 1 daļa skābu ābolu
  • 1 /2 daļas sarkanās paprikas
  • Nedaudz sāls
  • Laima sula pēc garšas
  • Mandeles
  • Galetēm:
  • 180 ml piena
  • 1.5 glāze auzu pārslas (rudzu,miežu,kviešu,pilngraudu pārslas)
  • 35 g sviesta
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 1 tējk. cukura
  • Pipari un dažādas garšvielas pēc vēlēšanās, es izmantoju ķimnenes un provansas garšvielas
  • 50 g siera
  • Milti apkaisīšanai pie rullēšanas
  • 1 /4 tējk. sodas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Liek uz cepamās plāts kur ieklats cepamais papīrs.
  2. Bļodā ieber pārslas. Karstu piena maisījumu lej pārslās un izmaisa. Pievieno garšvielas. Atstāj līdz atdziest viegli silts.
  3. Sieru sarīvē uz smalkās rīves, pievieno atdzisušām pārslām. Izmaisa.
  4. Ber klāt sodu un mīca mīklu.
    Ber klāt sodu un mīca mīklu.

    FOTO: Nataša Rogova

  5. Mīklu rullē uz cepamā papīra, šādi to viegli rullēt, jo tā nelīp pie virsmas. Nedaudz virsū uzber miltus, lai nelip pie ruļļa.
  6. Izrullē, cik plānu/biezu vēlās.
  7. Ar glāzi izspiež aplīšus. Katru aplīti ar gaļas āmuriņa rupjo pusi sadursta.
    Ar glāzi izspiež aplīšus. Katru aplīti ar gaļas āmuriņa rupj...

    FOTO: Nataša Rogova

  8. Cepam ap 180 grādiem ap 15 minūtes, līdz galetēm viegli brūnas maliņas.
  9. Lūk, gatavās galetes.
    Lūk, gatavās galetes.

    FOTO: Nataša Rogova

  10. Šādas galetes var pagatavot bez piena un sviesta,tiem kam uz šiem produktiem ir alerģija.
  11. Piena vietā lej ūdeni, bet sviesta vietā eļļu.
  12. Siers ir kā piedeva, bez tā var arī iztikt.
    Siers ir kā piedeva, bez tā var arī iztikt.

    FOTO: Nataša Rogova

  13. Kamēr cepās galetes, vārījās arī biezenis.
  14. Ķirbi sagriež mazos gabaliņos. Tieši tā pat ābolu un papriku.
  15. Liek katliņā, pielej pavisam nedaudz ūdeni, tā lai dibens nav sauss. Vāra uz mazas uguns zem vāka līdz viss šķīst ārā.
    Liek katliņā, pielej pavisam nedaudz ūdeni, tā lai dibens na...

    FOTO: Nataša Rogova

  16. Gatavu sablenderē.
    Gatavu sablenderē.

    FOTO: Nataša Rogova

  17. Un tikai gatavu nogaršoju, lai izlemtu kādas piedevas, garšvielas šeit būs nepieciešamas. Sāls pavisam nedaudz, lai biezens nav sāļš, bet viegli slāpē saldo garšu. Laima sula pēc garšas, tā, lai tā ir jūtama, bet ne uzbāzīga.
    Un tikai gatavu nogaršoju, lai izlemtu kādas piedevas, garšv...

    FOTO: Nataša Rogova

  18. Mandeles aplej ar karstu ūdeni un ļauj 5 minūtes pastāvēt. Tad nomizo, ļoti viegli mizojas.
  19. Mandeles apgrauzdē un samaļ miltos, sablenderē kopā ar biezeni.
  20. Mandeles ir galvenā garšviela, garšas pastiprinātajs, lai neprasītos sāli biezenim, kas no dabas ir saldens.
    Mandeles ir galvenā garšviela, garšas pastiprinātajs, lai ne...

    FOTO: Nataša Rogova

  21. Pasniedz biezeni ar mandeļu skaidiņām, kas lieliski izceļ skaisto krāsu un garšas ziņā mandeles nav par daudz arī, ja daudz.
  22. Biezenis ir ļoti maigs, tādēļ šķita, ka lieliska piedeva būs kraukšķīgas pārslu galetes.

    Labu apetīti!
    Biezenis ir ļoti maigs, tādēļ šķita, ka lieliska piedeva būs...

    FOTO: Nataša Rogova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cukini - tomātu zupa

Cukini - tomātu zupa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes
| 8. jūlijs 16:52 8.07 16:52
10 iemesli, kāpēc nemitīgi gribas ēst
Kā to labot?
| 7. jūlijs 15:33 7.07 15:33
6 būtiskas kļūdas, marinējot gurķus
Svarīgi, lai burciņas ilgi glabātos

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas