Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ķirbja biezenis ar mandeļu aromātu

2015. gada 12. augusts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Liek uz cepamās plāts kur ieklats cepamais papīrs.
2. Bļodā ieber pārslas. Karstu piena maisījumu lej pārslās un izmaisa. Pievieno garšvielas. Atstāj līdz atdziest viegli silts.
3. Sieru sarīvē uz smalkās rīves, pievieno atdzisušām pārslām. Izmaisa.
4. Ber klāt sodu un mīca mīklu.
Foto: Nataša Rogova
5. Mīklu rullē uz cepamā papīra, šādi to viegli rullēt, jo tā nelīp pie virsmas. Nedaudz virsū uzber miltus, lai nelip pie ruļļa.
6. Izrullē, cik plānu/biezu vēlās.
7. Ar glāzi izspiež aplīšus. Katru aplīti ar gaļas āmuriņa rupjo pusi sadursta.
Foto: Nataša Rogova
8. Cepam ap 180 grādiem ap 15 minūtes, līdz galetēm viegli brūnas maliņas.
9. Lūk, gatavās galetes.
Foto: Nataša Rogova
10. Šādas galetes var pagatavot bez piena un sviesta,tiem kam uz šiem produktiem ir alerģija.
11. Piena vietā lej ūdeni, bet sviesta vietā eļļu.
12. Siers ir kā piedeva, bez tā var arī iztikt.
Foto: Nataša Rogova
13. Kamēr cepās galetes, vārījās arī biezenis.
14. Ķirbi sagriež mazos gabaliņos. Tieši tā pat ābolu un papriku.
15. Liek katliņā, pielej pavisam nedaudz ūdeni, tā lai dibens nav sauss. Vāra uz mazas uguns zem vāka līdz viss šķīst ārā.
Foto: Nataša Rogova
16. Gatavu sablenderē.
Foto: Nataša Rogova
17. Un tikai gatavu nogaršoju, lai izlemtu kādas piedevas, garšvielas šeit būs nepieciešamas. Sāls pavisam nedaudz, lai biezens nav sāļš, bet viegli slāpē saldo garšu. Laima sula pēc garšas, tā, lai tā ir jūtama, bet ne uzbāzīga.
Foto: Nataša Rogova
18. Mandeles aplej ar karstu ūdeni un ļauj 5 minūtes pastāvēt. Tad nomizo, ļoti viegli mizojas.
19. Mandeles apgrauzdē un samaļ miltos, sablenderē kopā ar biezeni.
20. Mandeles ir galvenā garšviela, garšas pastiprinātajs, lai neprasītos sāli biezenim, kas no dabas ir saldens.
Foto: Nataša Rogova
21. Pasniedz biezeni ar mandeļu skaidiņām, kas lieliski izceļ skaisto krāsu un garšas ziņā mandeles nav par daudz arī, ja daudz.
22. Biezenis ir ļoti maigs, tādēļ šķita, ka lieliska piedeva būs kraukšķīgas pārslu galetes.

Labu apetīti!
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu