Ber klāt pakāpeniski kviešu miltus un mīca mīklu līdz tā nelīp pie rokām, bet tai pat laikā nav sausa, miltaina.
Mīklu liek ieeļļotā traukā, apsedz un raudzē siltā vietā stundu, vai līdz tā dubultojas apjomā.
FOTO: Nataša Rogova
Uzrūgušo mīklu liek uz kukurūzas miltiem, izrullē vai ar rokām izlīdzina, lai ir ap 1cm biezumā, es uz aci to darīju.
Apber virsu ar kukurūzas miltiem un ar glāzi spiež maizītes.
FOTO: Nataša Rogova
Mīklas atlikumu samīca un atkal izrullē un izspiež.
Tālāk seko divi varianti kā cept šos neparastos mafinus.
Lūk, kādi skaistuļi sanākuši. Visa māja burvīgi smaržoja kamēr cepās mafini.
Šādi cepti mafini būs maigi, mīksti gan ārpusē, gan iekšpusē.
FOTO: Nataša Rogova
Uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs liek izspiestos mafinus. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 30-40 minūtēm, cepšanas laiks atkarīgs no mafini lieluma.
Cepti cepeškrāsnī mafini būs ar viegli kraukšķīgu garoziņu un tik pat pūkainu,maigu iekšpusi kā uz pannas ceptiem.
FOTO: Nataša Rogova
Pasniedz gan kā piedevu pie zupas, buljona,gan kā uzkodu. Tā kā mīklā nedominē ne sāls, ne cukurs, gatavie mafini ir neitrāli, liek ko vēlas saldu vai sāļu.
Nevaru izcelt, kuri labāki,uz pannas vai cepeškrāsnī ceptie. Garšas ziņā abi lieliski.
FOTO: Nataša Rogova
Jāsaka, ka esmu vairāk kā apmierināta ar gala rezultātu, jo mafini, kas līdzinās maizītēm, tomēr garšas ziņā atškiras no parastām maizītēm.
Lai labi garšo!
Otra versija ir cepeškrāsnī.
FOTO: Nataša Rogova
Pirmais variants. Uzkarsē pannu un apsmērē ar sviestu, bet var arī nesmērēt, tad mafini nebūs izteikti brūni,dara kā vēlas. Cep uz vidēji mazas uguns zem vāka vienu pusi ap 5 minūtēm, līdz mafini piepūšās, tad apgriež un cep vēl ap 5 minūtēm.