Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Šašliks "mutē kūst"

Šašliks "mutē kūst"

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Grila ēdienu
Liekam galdā un klausāmies: "Mmm! Eeee! Mhmm! Gards! Ideāls! Tu pats taisīji?!? Iedod recepti!!!!!"
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 5 kg cūkgaļas kakla karbonādes vai atkaulotu vistas šķiņķu
  • 1 kg sīpolu
  • 200 g svaigi spiestas citrona sulas, vai tās koncentrāta
  • 1 liels ķiploks
  • 500 g majonēzes
  • 300 ml kečupa
  • 50 g sojas mērces
  • 1 šķipsna/s piparu
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s paprikas pulvera
  • 1 ēd. k. sinepju
  • 1 šķipsna/s pētersīļu
  • 1 šķipsna/s cukura
  • Čupiņa diļļu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

999 min.
  1. Sagriež gaļu, sīpolus, sasmalcina ķiploku un visu samaisa grāpī kopā ar pārējām sastāvdaļām.
  2. Ņem rokā dakšiņu un sāk spēcīgi durstīt gaļu līdz spēku izsīkumam. Tā, ka katrs gabaliņš ir saņēmis 20 dakšas dūrienus. Tas ļaus marinādei ievilkties un gaļai būt pasakaini mīkstai. Tur leduskapī, apmaisam 2 reiz dienā, pēc 2-3 dienām cep.
  3. Gabaliem jābūt palieliem, no vistas šķiņķa 3 gab., karbonādei vismaz 2 kopā saliktu sērkociņu paciņu apmērā.
  4. Neuzticiet savu lolojumu citiem taisīt. Vislabāk ceptiet uz aiztaisāmās restes, ja nav tad uz iesmiem. Uz restes cepot gaļu saspiežiet pēc iespējas ciešāk vienu otrai klāt, lai sulīgāka beigās. Ja uz iesmiem, tad paņemiet katru gabaliņu kulakā, saspiediet un pa vertikāli izduriet iesmu, tad gaļa nekarāsies un normāli varēsiet apgriezt, bet arī cieši kopā gabaliņus.
  5. Kad trešo reizi apgiež, uz jau brūniem šašlikiem uzpilina marinādi un tā vismaz divas reizes.

    Lai labi garšo!
    Kad trešo reizi apgiež, uz jau brūniem šašlikiem uzpilina ma...

    FOTO: Ivars

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem un puķkāpostiem

Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem un puķkāpostiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas